20171125 145300 1

25 χρόνια Kärcher, 25 δράσεις για ομορφότερη Αθήνα

Ένα μεγάλο πρόγραμμα εθελοντικής παρέμβασης για να γίνει η Αθήνα πιο καθαρή,  είναι το «δώρο» της εταιρίας Kärcher για τα 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Σε συνεργασία με την ομάδα «Συν Αθηνά» του Δήμου Αθηναίων, η Kärcher έχει αναλάβει δράση σε 25 γειτονιές της πόλης προκειμένου να βελτιώσει -όχι μόνο την εικόνα της πόλης- αλλά και την αισθητική της καθημερινότητας για τους πολίτες.

Ομάδες εθελοντών καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους, δρόμους, πεζοδρόμια και τοίχους των περιοχών, χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό, υπό την ενεργή καθοδήγηση των ανθρώπων της Kärcher.

20171125_145300

Με τις δυνατότητες που δίνουν τα μηχανήματα της Kärcher, οι εθελοντές απομακρύνουν graffiti, μουντζούρες, και αφίσες από τους τοίχους, καθαρίζουν δρόμους πεζοδρόμια, χαρίζοντας μια νέα αίσθηση στο αστικό τοπίο.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν είναι προσωρινό.

Μετά τον καθαρισμό, οι επιφάνειες επικαλύπτονται με το ειδικό υλικό Booka, το οποίο επιτρέπει την αφαίρεση μελλοντικών ρύπων (graffiti, αφισών κλπ) με ένα απλό ξέπλυμα με νερό!

Μετά το τέλος των δράσεων, η Kärcher παραχωρεί στον εθελοντικό φορέα που βοήθησε στη δράση ένα πλήρες σετ καθαρισμού, αποτελούμενο από ένα πλυστικό μηχάνημα και ένα σάρωθρο, διασφαλίζοντας τη συνέχιση των δράσεων.

20170224_120207

Οι δράσεις για το 2017

Για το 2017 πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω προγραμματισμένες.

  • Στις 19 Φεβρουαρίου, στον πεζόδρομο της Αιόλου
  • Στις 24 Φεβρουαρίου, στον πεζόδρομο Δερβενίων, στα Εξάρχεια
  • Στις 8 Απριλίου, στην οδό Επταχάλκου & Ακταίου, στο Θησείο
  • Στις 21 Μαΐου, στην οδό Αισχύλου
  • Στις 11 Ιουνίου, στην οδό Στράτωνος, στα Αναφιώτικα της Πλάκας
  • Στις 10 Ιουλίου, στην οδό Μιαούλη, πίσω από τον σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι»
  • Στις 11 Σεπτεμβρίου, στον πεζόδρομο της Μαιανδρουπόλεως, στους Αμπελόκηπους
  • Στις 28 Σεπτεμβρίου, στην οδό Καποδιστρίου
  • Στις 16 Οκτωβρίου, στην πλατεία Κουμουνδούρου
  • Στις 25 Νοεμβρίου, στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι

Σημαντική ήταν η εθελοντική δράση συλλόγων, αλλά και κατοίκων που συμμετείχαν στις δράσεις οι οποίοι με ιδιαίτερο ζήλο καθάρισαν αγαπημένες γωνιές της πόλης τους.

Ο σύλλογος «Παναθήναια», το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο ο Σύλλογος Γονέων του 104ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ο Σύλλογος Επαγγελματιών «Τα Εξάρχεια», το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Welcommon», ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Εthelon», το ίδρυμα Schwarz, συνέφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο έργο της Karcher για πιο καθαρές και όμορφες γειτονιές.

Η Karcher, πάντα σε συνεργασία με την ομάδα «Συν Αθηνά», το Δήμο Αθηναίων και τις εθελοντικές ομάδες, θα συνεχίσει τις δράσεις καθαρισμού και το 2018, σε νέες γειτονιές της Αθήνας.

Η επόμενη μπορεί να είναι η δική σου.

Δείτε το video

Μάθετε περισσότερα για την Karcher

Karcher Greece

Karcher Greece

www.karcher.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *