18fwhk1v 1

Πέντε Android εφαρμογές που ξεχώρισαν το 2017

Κι εκεί που λες πως οι εφαρμογές έχουν χάσει την πρωτοποριακή τους διάσταση και κινδυνεύουν να γίνουν βαρετές, εκεί έρχεται το 2017 να κόψει δεσμούς με τα παλιά!

Οι κατασκευαστές σκάρωσαν νέες τεχνολογίες ακόμα και για πράγματα πεζά και καθημερινά, εμφυσώντας νέα ζωή στην εμπειρία του κινητού τηλεφώνου.

Πολλά είχε ο μπαξές του 2017, από πανίσχυρες εφαρμογές κάμερας και προγράμματα επαυξημένης πραγματικότητας μέχρι και ό,τι άλλο βάλει ο νους, κάνοντας αυτά τα τετράγωνα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας να μας εκπλήξουν για άλλη μια φορά.

Άλλες έσπασαν τα ταμεία και τα ρεκόρ και άλλες δεν ήταν παρά κρυμμένα διαμάντια που περίμεναν υπομονετικά τον χρήστη να τα ανακαλύψει, οι παρακάτω ξεχώρισαν ωστόσο ιδιαιτέρως τη χρονιά που κλείνει σιγά-σιγά…

Astro Mail

18fwhk1v

Γιατί να βάλει κάποιος μια «ταπεινή» εφαρμογή email σε μια τέτοια λίστα; Μα γιατί η Astro Mail έφερε μόλις την τεχνητή νοημοσύνη στην επικράτεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου! Μιλάμε ουσιαστικά για ένα email app με ενσωματωμένο chatbot. Η Astro επιχείρησε και κατάφερε μια νέα προσέγγιση για να έχουμε το inbox μας όπως του πρέπει.

Η εφαρμογή διαθέτει όλες τις οργανωτικές αρετές που θα περιμέναμε από ένα πρόγραμμα διαχείρισης email (πολλαπλά inboxes, χειρισμό που βασίζεται στην κίνηση, προγραμματισμό μηνυμάτων), αυτό που την κάνει ωστόσο να ξεχωρίζει είναι ο ενσωματωμένος βοηθός που μαθαίνει από τις συνήθειές μας. Τροφοδότησέ τον με μερικές εντολές και θα τον δεις να σε διαγράφει αυτόματα από ανεπιθύμητα newsletters, να σου υπενθυμίζει να απαντήσεις σε σημαντικά εισερχόμενα και ένα σωρό ακόμα πράγματα βασισμένα στα δικά σου χούγια…

Datally

vca1g9rv

Η κατανάλωση των δεδομένων μας είναι ένα από αυτά τα συνεχή και επίμονα προβλήματα που έπρεπε κανονικά να είχαμε λύσει μέχρι τώρα στις ηλεκτρονικές μας ζωές, αν και συχνότατα τα κάνουμε μαντάρα και το πληρώνουμε αλμυρά. Ευτυχώς όμως, έχουμε την Google και σε αυτό το πλευρό μας. Τέλος στην κατασπατάληση των δεδομένων και τις υπερχρεώσεις λοιπόν.

Η Datally είναι μια εφαρμογή του διαδικτυακού κολοσσού που κάνει αυτό ακριβώς, μας βοηθά να διαχειριζόμαστε και να εξοικονομούμε δεδομένα χωρίς να βάζουμε το χέρι στην τσέπη παραπανίσιες φορές. Το app όχι μόνο αναλύει και καταγράφει το πώς χρησιμοποιούμε τα δεδομένα μας, αλλά μας βοηθά να εξοικονομούμε και τόνους από δαύτα αποτρέποντας αδέσποτες εφαρμογές να τα καταβροχθίζουν όταν δεν τις χρησιμοποιούμε.

Yarn

p9cq9hd1

Εδώ μιλάμε για μια ολότελα νέα ράτσα reading apps που έχει επανεφεύρει το πώς διαβάζουμε στο ίντερνετ. Η Yarn μετατράπηκε από την πρώτη στιγμή στη δημοφιλέστερη εφαρμογή μιας κατηγορίας που γεννήθηκε ουσιαστικά μαζί της: το «chat fiction».

Τι κάνει; Παρουσιάζει ιστορίες σαν να ήταν ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, αναμειγνύοντας φωτογραφίες και βίντεο στην πιο διαδραστική αλληλεπίδραση παραδοσιακού κειμένου και νέων μέσων. Και όπως καταμαρτυρούν όσοι την έχουν δοκιμάσει, είναι εξαιρετικά εθιστική. Και ολότελα καινούρια…

LastPass Password Manager

3ogrdog8

Η LastPass είναι από αυτές τις Android εφαρμογές που απλά δεν μπορείς να μην έχεις. Διαχειριστής password είναι ουσιαστικά, αν και λειτουργεί και ως πορτοφόλι για κωδικούς πρόσβασης, επιτρέποντάς μας να αποθηκεύουμε τις ευαίσθητες πληροφορίες με έναν ολότελα ασφαλή τρόπο.

Ταυτοχρόνως, γεννά πραγματικά αδιανόητα passwords για τους λογαριασμούς μας, επιτρέποντάς μας να τους ελέγχουμε όλους με έναν ασφαλή κεντρικό κωδικό. Και με τη λειτουργία υποστήριξης διαφορετικών περιβαλλόντων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα απόρθητα αυτά passwords σε σταθερούς υπολογιστές, κινητά, ταμπλέτες, στα πάντα. Κι ενώ password managers θα βρεις πια πολλά, η LastPass μοιάζει πάντα να είναι ένα βήμα μπροστά…

Zedge Ringtones & Wallpapers

3f6uo0yy

Τελειώνοντας, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μη μιλήσουμε για την εξατομίκευση του smartphone μας, πώς να το κάνουμε δηλαδή ολότελα δικό μας και να μη μοιάζει με κανένα άλλο. Κι αν μας ενδιαφέρει αυτό, τότε η Zedge είναι εδώ φωτεινό άστρο!

Προσφέρει έναν απίστευτο αριθμό από wallpapers, ringtones, ήχους για τα notifications και τόσα ακόμα, την ίδια ώρα που στις εορταστικές περιόδους είναι και πάλι εδώ για να δώσει μια γιορταστική αύρα στο smartphone μας. Κι αν οι ταπετσαρίες της μπορεί να μην είναι ιδιαιτέρως ταιριαστές για οθόνες υψηλής ανάλυσης (υπάρχουν καλύτερες εφαρμογές εδώ), η Zedge είναι το μόνο app στο Play Store που έχει τέτοια ποικιλία σε τόσα πολλά πράγματα μαζί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.