CRETAN IAMA, δώρο της φύσης στη φροντίδα του οργανισμού

Συνδυάζοντας μοναδικά, 3 κρητικά βότανα, Δίκταμο, Θυμάρι και Φασκόμηλο και «παντρεύοντας» αυτή τη δύναμη της κρητικής γης με το κύρος της επιστήμης, δημιουργήθηκε το CRETAN IAMA.

Το CRETAN IAMA είναι ένα καινοτόμο φυσικό ιδιοσκεύασμα, που αποτελεί καρπό πολυετούς έρευνας διακεκριμένων ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης που μετουσίωσαν την αυτόχθονη γνώση σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα,  σε συνεργασία με την εταιρεία Οlvos Science, θυγατρική της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Galenica.

Το Cretan IAMA ξεκίνησε, ερευνήθηκε, ολοκληρώθηκε και παρήχθη εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και είναι κατοχυρωμένο ως διεθνής πατέντα.

CRETAN IΑΜΑ… Η αρχή

Η ιδέα για τη δημιουργία του Cretan IΑΜΑ ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, όταν επιδημιολογικές παρατηρήσεις σε περιοχές της Κρήτης έδειχναν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν αφεψήματα συγκεκριμένων βοτάνων , τα λεγόμενα «βραστάρια»,  είχαν πολύ χαμηλή νοσηρότητα και μικρότερες επιπτώσεις κρυολογήματος ή γρίπης.

Η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους βιοϊατρικό περιοδικό Lancet (Lancet. 1998 Dec 19-26;352(9145):1987-8).

Η φύση άνοιξε ένα νέο δρόμο στην επιστήμη.

CRETAN IAMA

CRETAN  IΑΜΑ… Η δημιουργία

Η υπογράμμιση που έκανε η εθνοβοτανική γνώση και οι  ανθρωπολογικές  παρατηρήσεις για την ευεργετική δράση επιλεγμένων κρητικών βοτάνων στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, οδήγησε τους ερευνητές στο επόμενο βήμα.

Οι πολυετείς έρευνες και δοκιμές, της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας διακεκριμένων καθηγητών της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ανέδειξε έναν μοναδικό συνδυασμό  αιθέριων ελαίων από τρία κρητικά  βότανα, Θυμάρι (Coridοthymus Capitatus), Φασκόμηλο (Salvia Fruticosa) και Δίκταμο (Origanum Dictamnus), που σε συγκεκριμένες αναλογίες  λειτουργούν συνεργικά καθώς η μία ουσία συμπληρώνει ή/και ενισχύει την άλλη.

Τα αιθέρια έλαια των 3 αυτών βοτάνων, γνωστά από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές τους  ιδιότητες και ευρέως διαδεδομένα στην καθημερινή πρακτική, είναι  διαλυμένα μέσα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε μορφή μαλακής κάψουλας  που κλείνει  μέσα της όλο τον πλούτο της Κρητικής  γης και της παράδοσης.

CRETAN  IAMA… Ελληνική έρευνα με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο

Η αρμονική, συλλογική προσπάθεια  μιας  πολυμελούς διεπιστημονικής ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης  οδήγησε στην επιστημονική τεκμηρίωση και την παραγωγική διαδικασία αυτού του καινοτόμου φυσικού ιδιοσκευάσματος.

Έλληνες ερευνητές από τομείς όπως της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, της Κλινικής Ιολογίας, της Βιολογίας, της εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας πέτυχαν με εργαστηριακούς ελέγχους και κλινικές δοκιμές να καταγράψουν σημαντικά επιστημονικά ευρήματα , τα οποία δημοσιεύτηκαν το 2015 στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Journal  of  Εthnopharmacology (J. Ethnopharmacoly. 2015 Apr 2;163:157-66).

Η κλινική αυτή μελέτη, που σχεδιάστηκε με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, αποτελεί λαμπρό ερευνητικό παράδειγμα. Επιβράβευση και δικαίωση της μακροχρόνιας προσπάθειας, υπήρξε η σημαντική διάκριση στα «Healthcare Business Awards 2017» με την βράβευση για το «πρωτοποριακό και καινοτόμο ερευνητικό έργο με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο».

Cretan Iama. Ελληνική Καινοτομία. Διεθνής Πατέντα. Αναζητείστε το σε όλα τα φαρμακεία. Συμβουλευτείτε τον Φαρμακοποιό σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην ιστοσελίδα www.cretaniama.gr

Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 76184/23-10-2015. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά  παιδιά. Πριν τη χρήση συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης. OLVOS SCIENCE A.E, Ελευθερίας 4, 145 64 Κηφισιά, Τηλ. 5281850.

Δείτε περισσότερα για την υγεία και τη διατροφή.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

«Καλπάζει» η ιλαρά στην Ελλάδα

Τε Δεκ 27 , 2017
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/cretan-iama-doro-tis-fysis-sti-frontida-tou-organismou/"></div>Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέσα σε μόλις μία εβδομάδα παρατηρήθηκαν 101 νέα κρούσματα στη χώρα μας. Συνολικά από την αρχή του 2017 έχουμε 871 κρούσματα, ενώ κατά την περίοδο 2016-2017 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 19.000 περιστατικά […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/cretan-iama-doro-tis-fysis-sti-frontida-tou-organismou/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
«Καλπάζει» η ιλαρά στην Ελλάδα