Πώς μπορεί να έχει ο 50άρης το μυαλό ξυράφι του 25άρη

Η νευροεπιστήμονας Sara Lazar της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ είχε ένα ατύχημα και ο γιατρός της της πρότεινε να ξεκινήσει τη γιόγκα.

«Ο εκπαιδευτής της γιόγκα έκανε όλων των ειδών τους ισχυρισμούς … κι εγώ σκεφτόμουν ‘‘ναι, ναι, ναι, εγώ ήρθα μόνο για τη γυμναστική’’», λέει η ίδια. Και τότε άρχισε να βλέπει τις αλλαγές.

Και καθώς τις είδε, άρχισε να ξεψαχνίζει την επιστημονική βιβλιογραφία για να δει αν υπήρχαν πράγματι αρετές στον διαλογισμό. Και βρήκε μια σειρά από μελέτες που δείχνουν πως ο διαλογισμός μειώνει τα επίπεδα του στρες και του χρόνιου πόνου και αυξάνει τη συνολική ποιότητα της ζωής.

Και τότε ξεκίνησε να ψάχνει το θέμα νευροεπιστημονικά. Στην πρώτη της μελέτη βρήκε πως όσοι διαλογίζονται για χρόνια έχουν περισσότερη φαιά ουσία σε συγκεκριμένες εγκεφαλικές περιοχές, μεταξύ των οποίων και στα κέντρα που σχετίζονται με τη βραχυχρόνια μνήμη και τη λήψη αποφάσεων, στους κατεξοχήν ανώτερους γνωστικούς μηχανισμούς δηλαδή.

Πώς μπορεί να έχει ο 50άρης το μυαλό ξυράφι του 25άρη

Κι ενώ ο προμετωπιαιός φλοιός (το κέντρο της σκέψης) συρρικνώνεται με την ηλικία, οι 50άρηδες που έκαναν διαλογισμό είχαν εκεί την ίδια ποσότητα φαιάς ουσίας με ανθρώπους με τα μισά τους χρόνια! Εντυπωσιασμένη, έκανε και δεύτερη έρευνα μήπως της είχε ξεφύγει κάτι.

Και βρήκε κάτι ακόμα εκπληκτικότερο: βάζοντας να διαλογιστούν ανθρώπους που δεν είχαν καμία επαφή με το αντικείμενο, μέσα σε 8 εβδομάδες ο εγκέφαλός τους είχε αλλάξει προς το καλύτερο. Εμφάνιζαν δηλαδή καλύτερες επιδόσεις στη μάθηση, τη μνήμη και τη συναισθηματική νοημοσύνη, με ορατά αποτελέσματα στον εγκέφαλο.

Άλλες πάλι έρευνες μάς λένε πως για να δεις τη διαφορά, χρειάζεσαι μόλις 15-20 λεπτά διαλογισμό τη μέρα!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε περισσότερα για την υγεία και τη διατροφή.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Πώς απλώνονται σωστά τα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς

Πε Νοέ 7 , 2019
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/pos-bori-na-echi-o-50aris-to-myalo-xyrafi-tou-25ari/"></div>Η καθημερινή περιποίηση δεν είναι εύκολο πράγμα και πολλά είναι αυτά που πρέπει να προσέχουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας, από τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο της επιδερμίδας μας μέχρι και τον ίδιο τον τρόπο εφαρμογής τους. Κι ενώ οι skincare experts δίνουν συνεχώς συμβουλές για τον σωστό τρόπο εφαρμογής του […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/pos-bori-na-echi-o-50aris-to-myalo-xyrafi-tou-25ari/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Πώς απλώνονται σωστά τα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς