Ποια είναι η διαδικασία πληρωμής τέλους κτηματογράφησης;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Ποια είναι η διαδικασία πληρωμής τέλους κτηματογράφησης;

Αφού περάσετε το στάδιο με τις δηλώσεις κτηματολογίου και υποβάλετε επιτυχώς την δήλωση του ακινήτου σας στο κτηματολόγιο, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο που είναι και η πληρωμή τέλους κτηματογράφησης.

Εάν αυτό που σας αγχώνει είναι η όλη διαδικασία, ή απλά θέλετε να ενημερωθείτε για το ποιο ποσό θα πρέπει να καταβάλετε και πώς, μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο μας.

Πληρωμή τέλους κτηματογράφησης

Για να πληρώσετε το τέλος κτηματογράφησης θα πρέπει αρχικά να επισκεφτείτε μία από τις συνεργαζόμενες τράπεζες και να προσκομίσετε το έντυπο “ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ & ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΕΛΟΥΣ”. Το έντυπο αυτό θα το παραλάβετε από το γραφείο κτηματογράφησης όταν θα καταθέσετε την δήλωση για το ακίνητό σας.

Αφού πληρώσετε η τράπεζα θα σας δώσει την απόδειξη επάνω στην οποία θα αναγράφετε ο κωδικός πληρωμής. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο κωδικός πληρωμής στην απόδειξη της τράπεζας και ο κωδικός 401 του έντυπου προσωρινής καταχώρησης θα πρέπει να είναι ίδιοι.

Ποιες τράπεζες συνεργάζονται με το Εθνικό Κτηματολόγιο;

Οι τράπεζες, οι οποίες συνεργάζονται με το Εθνικό Κτηματολόγιο και στις οποίες μπορείτε να καταβάλετε το πάγιο τέλος κτηματογράφησης είναι οι εξής:

 • ALPHA BANK
 • HSBC
 • EFG EUROBANK​ ​
 • ΑΤΤΙΚΗΣ
 • ΕΘΝΙΚΗ
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
 • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ
 • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ
 • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
 • ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

Ποιο είναι το ποσό του τέλους κτηματογράφησης

Το ποσό που καλείστε να πληρώσετε για το τέλος κτηματογράφησης είναι πάγιο και ορίζεται ανάλογα με τον χώρο στον οποίο έχει κανείς το δικαίωμα:

 • δικαίωμα σε κύριο χώρο: 35€
 • δικαίωμα σε χώρο στάθμευσης ή αποθήκης που αποτελεί αυτοτελή ιδιοκτησία: 20€

Επίσης θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι στην περίπτωση που δηλώσετε περισσότερα από 2 δικαιώματα σε χώρους σε αγροτικές περιοχές, τότε θα καταβάλετε το ποσό που αντιστοιχεί στα 2 και για κανένα παραπάνω.

Αν το ακίνητό σας βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου οι μηχανικοί κτηματολογίου μπορούν να δώσουν τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Δείτε περισσότερα για τις δηλώσεις κτηματολογίου:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Αυτή είναι η ιδανική διατροφή για καλή υγεία

Πε Ιαν 17 , 2019
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/pia-ine-i-diadikasia-pliromis-telous-ktimatografisis/"></div>Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να παρουσιαστεί δημοσίως η ιδανική διατροφή για την υγεία τόσο του ανθρώπου, όσο και του πλανήτη. Η διατροφή αυτή μπορεί ταυτόχρονα να σώσει ζωές (περίπου 11 εκατομμύρια κάθε χρόνο) μειώνοντας τις χρόνιες παθήσεις και να θρέψει τον μελλοντικό παγκόσμιο πληθυσμό (περίπου 10 δισεκατομμύρια το 2050), χωρίς […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/pia-ine-i-diadikasia-pliromis-telous-ktimatografisis/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Αυτή είναι η ιδανική διατροφή για καλή υγεία