Τόσο πολύ κοστίζει η γραφειοκρατία στο σύστημα υγείας στις ΗΠΑ

Το εθνικό σύστημα υγείας των ΗΠΑ είναι το ακριβότερο του κόσμου, όχι απλώς σε απόλυτους αριθμούς αλλά και ανά κάτοικο.

Και ο Νο 1 λόγος είναι τα γραφειοκρατικά έξοδα, όπως αποκαλύπτει μια νέα μελέτη. Το 2017 οι Αμερικανοί ξόδεψαν κάπου 812 δισ. δολάρια σε χαρτούρα που σχετίζεται με ιατρική φροντίδα. Ακόμα χειρότερα, η γραφειοκρατία δείχνει μάλιστα να έχει αυξητικές τάσεις.

Όπως μας λέει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine», κάθε αμερικανός πολίτης δαπανά 2.479 δολάρια σε γραφειοκρατικά έξοδα. Ενώ οι Καναδοί, τους οποίους χρησιμοποιεί η μελέτη ως βάση σύγκρισης, λιγότερα από το 1/4 αυτών.

Τόσο πολύ κοστίζει η γραφειοκρατία στο σύστημα υγείας στις ΗΠΑ

Το σημαντικότερο κόστος είναι τα έξοδα διοίκησης των νοσοκομείων (933 δολάρια, 196 δολάρια για τους Καναδούς), ενώ άλλα 844 δολάρια χρεώνονται οι Αμερικανοί για γενικά έξοδα ασφάλισης (146 δολάρια για τους Καναδούς).

«Το πρόγραμμα Medicare for All θα μπορούσε να εξοικονομήσει 600 δισ. δολάρια τον χρόνο από τη γραφειοκρατία, χρησιμοποιώντας αυτά τα λεφτά για να καλυφθούν αυτά τα 30 εκατ. ανασφάλιστων Αμερικανών», λέει χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Steffie Woolhandler.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε περισσότερα για την υγεία και τη διατροφή.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Διακόσιες φορές περισσότερα από τον μέσο υπάλληλό του έβγαλε το 2019 ο Τιμ Κουκ

Πα Ιαν 10 , 2020
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/toso-poly-kostizi-i-grafiokratia-sto-systima-ygias-stis-ipa/"></div>Ακριβώς 11.555.466 δολάρια έβγαλε το έτος 2019 ο ισχυρός άντρας του τεχνολογικού κολοσσού, σύμφωνα με τον επίσημο ισολογισμό της Apple. Οι αποδοχές του είναι μάλιστα κατά 200 φορές περισσότερες από την αποζημίωση του μέσου υπαλλήλου της εταιρίας, όπως μας λέει η ίδια η Apple. Για το 2019, ο μέσος όρος […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/toso-poly-kostizi-i-grafiokratia-sto-systima-ygias-stis-ipa/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Διακόσιες φορές περισσότερα από τον μέσο υπάλληλό του έβγαλε το 2019 ο Τιμ Κουκ