402174139

Το σχέδιο για οριζόντιο εμβολιασμό σε νησιά με πληθυσμό έως 10.000 – News.gr


Ποια νησιά είναι ήδη covid free

Τον οριζόντιο εμβολιασμό όλων των κατοίκων των νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000 σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου στη χώρα.

Το μέτρο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Με δεδομένο ότι η τουριστική περίοδος ξεκινά επίσημα από 14 Μαΐου, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προσβλέπει στην δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων νησιών Covid free, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα συμβάλλει σημαντικά και ο μεγάλος αριθμός δόσεων εμβολίων , που θα λάβει η χώρα μας  τον Mάιο και τον Ιούνιο , από την Johnson & Johnson και την Pfizer. Ειδικά από την Phizer οι επιπλέον δόσεις προσδιορίζονται στις 1.200.000.

Δεκαοκτώ νησιά έγιναν Covid-free προορισμοί ήδη από τον Μάρτιο, καθώς οι κάτοικοί τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Τα νησιά που είχε πραγματοποιηθεί η 1η δόση έως τις 6 Μαρτίου ήταν: Χάλκη, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί, Μαθράκι, Γαύδος, Νίσυρος, Αγαθονήσι, Ερεικούσσα.

Τα νησιά που είχε πραγματοποιηθεί και η 2η δόση έως τις 6 Μαρτίου ήταν: Καστελλόριζο, Μεγανήσι, Οινούσσες, Φούρνοι, Κάλαμος, Ψαρά, Θύμαινα, Κάστος.

Σχετικά Tags

κορονοϊός Τουρισμός εμβόλιο

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.