Το ρομποτάκι που θέλει ν’ αλλάξει τον κόσμο

Μπορεί να το βλέπουμε να βολτάρει χαλαρά στους δρόμους και να αποφεύγει εμπόδια και αναποδιές, σπανίως συνειδητοποιούμε ωστόσο πόση τεχνολογία κρύβεται από πίσω του.

Για το Scout robot της Amazon ο λόγος, που θα παραδίδει κάποια στιγμή τα πακέτα του ηλεκτρονικού κολοσσού. Για χάρη του οποίου η Amazon χαρτογραφεί τα προάστια και φτιάχνει λεπτομερή τρισδιάστατα μοντέλα! Ώστε «τελικά να κάνει παραδόσεις παντού στον κόσμο», όπως το θέλει ο αντιπρόεδρος της Scout, Sean Scott.

Η Amazon βρίσκεται εδώ και καιρό σε στάδιο δοκιμών του ρομπότ παραδόσεών της, καθώς το έργο είναι πραγματικά τιτάνιο. Όπως είπε ο Scott, η εταιρία χαρτογραφεί τις ΗΠΑ ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη της συσκευής, συλλέγοντας τρισδιάστατα δεδομένα και πραγματικές πληροφορίες ώστε να χαρτογραφήσει τα πεζοδρόμια όπως ακριβώς είναι. Μέχρι λακκούβας!

«Τρέχουμε χιλιάδες παραδόσεις σε προσομοίωση τη νύχτα και τη μέρα βγάζουμε το ρομπότ στον πραγματικό κόσμο», εξηγεί ο Scott, «το ρομπότ δεν ξέρει πως είναι σε προσομοίωση. Νομίζει πως είναι στον πραγματικό κόσμο, κάτι που είναι υπέροχο».

Το ρομποτάκι που θέλει ν’ αλλάξει τον κόσμο

Η Amazon δεν έχει προηγούμενο στο πώς ακριβώς τρέχει το project και τον βαθμό πιστότητας στην πραγματικότητα που προσπαθεί να επιτύχει. Παρά το γεγονός ότι μπήκε αρκετά αργά στην κούρσα των ρομπότ παραδόσεων, παρουσιάζοντας τη δική της συσκευή μόλις τον Ιανουάριο, έχει ήδη καλύψει μεγάλο κομμάτι του δρόμου, καθώς είναι η Amazon.

Μόνο που το έργο είναι κολοσσιαίο, καθώς το ρομπότ πρέπει να μοιάζει φυσική προσθήκη στον κόσμο μας και όχι κάτι ξένο που να τρομοκρατεί τους πάντες στο πέρασμά του. Όπως και κάθε μηχανή με αλγορίθμους μάθησης, πρέπει να μάθει να συνεργάζεται με τον άνθρωπο και να μην αποτελεί απειλή για τον πεζό, ας πούμε. Πρέπει να μπορεί να παραμερίζει στο πεζοδρόμιο δίνοντας προτεραιότητα σε παιδιά, ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, καθώς οι ισορροπίες εδώ είναι εύθραυστες.

Ακόμα και όσοι έχουν σημειώσει περισσότερες επιτυχίες από την Amazon είναι αναγκασμένοι να λειτουργούν τα ρομπότ τους σε μικρές γειτονιές ή ελεγχόμενα περιβάλλοντα, πάντα με τη συνοδεία ανθρώπου.

Την ίδια ώρα έχουν απέναντί τους και τον νομοθέτη, όπως έγινε πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο, που τα ρομπότ αντίστοιχου startup θεωρήθηκαν ενόχληση και απαγορεύτηκαν από τα πεζοδρόμια.

Η Amazon επιμένει όμως και με την ικανότητά της να αποσπά εκατοντάδες εκατομμύρια για τα projects της, είναι πιθανότατα θέμα χρόνου να τα δούμε να στρίβουν στη γωνία. «Μαθαίνουμε πολλά και έχουμε μόλις ξεκινήσει», υπόσχεται και ο Scott…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε περισσότερα για την τεχνολογία και το ίντερνετ.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Χωριό στην Ινδία εμφανίζεται μία φορά τον χρόνο

Πε Ιούν 13 , 2019
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/to-robotaki-pou-theli-n-allaxi-ton-kosmo/"></div>Τους υπόλοιπους 11 μήνες εξαφανίζεται Το χωριό Κορντί (Kordi) στην ομόσπονδη πολιτεία της Ινδίας, Γκόα, στα νοτιοδυτικά παράλια της χώρας, αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο. Το χωριό είναι ορατό μόνο για ένα μήνα το χρόνο και τους υπόλοιπους 11 μήνες εξαφανίζεται κάτω από το νερό. Όταν το νερό υποχωρεί, οι κάτοικοι, […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/to-robotaki-pou-theli-n-allaxi-ton-kosmo/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Χωριό στην Ινδία εμφανίζεται μία φορά τον χρόνο