498048460 1

Το πιο ντιζαϊνάτο μουσείο κρασιού στον κόσμο βρίσκεται στο Μπορντώ

498048460

Από το άνοιγμά του το 2016, το La Cité du Vin έχει γίνει πόλο έλξης για τους τουρίστες στο Μπορντώ

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Μπορντώ αυτές τις μέρες: από περιηγήσεις με τρέξιμο ή περιπάτους, με επίσημες και ανεπίσημες γευσιγνωσίες κρασιού, βόλτες με βάρκα, επισκέψεις σε μουσεία, εστιατόρια και απλά παλιές περιπλανήσεις γύρω από την πόλη, διασχίζοντας παλιές εκκλησίες ή περισσότερα κρασιά.

Ωστόσο, αυτό που αξίζει πραγματικά να δείτε είναι ένα μουσείο – αρχιτεκτονικό στολίδι, που στο εσωτερικό του κρύβει όλη την ιστορία του κρασιού, λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, καταλαμβάνει μία έκταση 14.000 τ.μ. και ξεχωρίζει για τις τολμηρές καμπύλες και το εντυπωσιακό σχήμα του.

Η έμπνευση του σχεδιασμού του οφείλεται στην υγρή φύση του κρασιού, ενώ με το design του οι αρχιτέκτονες Anouk Legendre και Nicolas Desmazieres, του αρχιτεκτονικού γραφείου XTU, θέλανε να δημιουργήσουν μια υπαρκτή σύνδεση μεταξύ του μουσείου και των χώρων που το περιβάλλουν, με την αίσθηση της διαρκούς κίνησης.

Γυάλινες πλάκες και διάτρητα, ιριδίζοντα πάνελ αλουμινίου στην εξωτερική όψη αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου στον ποταμό ακριβώς δίπλα, ενώ οι έντονες καμπύλες γίνονται αισθητές τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Το La Cite du Vin (η πόλη του κρασιού) είναι ένα μουσείο νέας γενιάς, το οποίο προσκαλεί τους επισκέπτες του σε ένα ζωντανό και διαδραστικό ταξίδι στον κόσμο του κρασιού και του πολιτισμού. Εστιάζοντας στο συναίσθημα, τις αισθήσεις και τη φαντασία προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, που αξίζει κανείς να ζήσει κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Μπορντό.

Μέσα από 20 διαφορετικές θεματικές περιοχές στον δεύτερο όροφο του μουσείου, ο επισκέπτης καλείται να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην κουλτούρα του κρασιού ανακαλύπτοντας τις πολιτιστικές του διαστάσεις αλλά και την επιρροή του στους παγκόσμιους πολιτισμούς στο πέρασμα των χιλιετιών μέσα από την ιστορία, την γεωγραφία, την γεωλογία, την οινολογία και τις τέχνες.

Στους χώρους του μουσείου λειτουργούν αίθουσα προβολών, αμφιθέατρο, ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες όπου διοργανώνονται γευσιγνωσίες, διαλέξεις, προβολές και διάφορες πολιτιστικές δράσεις με πρωταγωνιστή το κρασί, καθώς και μπουτίκ όπου θα βρείτε διάφορα προϊόντα που σχετίζονται, φυσικά, με το κρασί.

Στα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς o όγδοος όροφος του μουσείου, όπου από ύψος 35 μέτρων απολαμβάνετε πανοραμική θέα τόσο στην πόλη του Μπορντό και το λιμάνι της, όσο και στους αμπελώνες στην ευρύτερη περιοχή. Εδώ, στην αίθουσα Belvedere θα έχετε, επίσης, την δυνατότητα να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί, επιλέγοντας ανάμεσα σε κάποιες από τις καλύτερες ετικέτες παγκοσμίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *