unnamed file

Το εξωτικό αλλά άγνωστο νησί του Ιονίου – News.gr


Σμαραγδένιες ακτές σε λιλιπούτεια έκδοση

Εκτός από τα φημισμένα και τουριστικά νησιά της Ελλάδας, η χώρα μας έχει την τύχη να διαθέτει και πολλά άλλα μικρά νησιά που είναι όμως… εξωτικά. Ένα από αυτά βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος και πραγματικά η ομορφιά του το κάνει να ξεχωρίζει. Ο λόγος για το νησάκι Φορμίκουλα που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Μεγανησίου και νοτιοδυτικά των νησιών Καστός και Κάλαμος.

Ουσιαστικά ανήκει στο σύμπλεγμα των Τηλεβοΐδων νήσων.
Φορμίκουλα, μια σταλιά παράδεισος

Μπορεί να είναι μικρό και ακατοίκητο αλλά πραγματικά δεν υστερεί σε ομορφιά από άλλα μεγαλύτερα. Φήμες κατά διαστήματα το θέλουν να είναι «προς πώληση». Το νησάκι διαθέτει δύο πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά που δεν γίνεται να μη γοητεύσουν και να μη θες να κάνεις μια βουτιά στα νερά τους.
Ο ιδανικός τρόπος για να προσεγγίσεις κοντά σε εκείνα τα νερά είναι βέβαια με σκάφος. Η ενοικίαση σκάφους ενδείκνυται για μεγάλες παρέες αλλά και οικογένειες που θέλουν να εξερευνήσουν τα νησιά της Ελλάδας και να κάνουν διάφορες στάσεις γνωρίζοντας πολλά μέρη.

Βλέποντας κανείς από ψηλά τη Φορμίκουλα μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ομορφιάς που διαθέτουν και τα πιο μικρά και άγνωστα νησιά της Ελλάδας. Αυτά που μπορείς να γνωρίσεις κυρίως μέσω της θάλασσας, χωρίς να πατήσεις το έδαφός τους.

Το Ιόνιο και οι ομορφιές του

Τα ζαφειρένια νησιά του Ιονίου δε γίνεται να μη σαγηνεύσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό. Το εύκρατο κλίμα, η πλούσια βλάστηση, τα όμορφα βουνά, και οι πανέμορφες παραλίες είναι χωρίς αμφιβολία μερικά από τα υπέροχα δώρα της φύσης των Ιόνιων νησιών. Και όλα είναι δημιουργήματα της φύσης με τέτοιο τρόπο που θα ζήλευε ο κάθε καλλιτέχνης.

Οι γεωλογικές μεταβολές στα Επτάνησα δημιούργησαν με το πέρασμα των χιλιετιών απόκρημνες ακτές, όμορφες παραλίες και αρκετά ψηλά βουνά. Κάτι που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι η θάλασσα του Ιονίου φιλοξενεί και το βαθύτερο σημείο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, την Τάφρο των Οινουσών που φτάνει τα 5.121 μέτρα!

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που μερικές από τις πιο διάσημες και άγριες παραλίες της Ελλάδας βρίσκονται σε αυτήν την γειτονιά της ηλιόλουστης χώρας μας. Οι Εγκρεμνοί και το Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, το μαγευτικό Ναυάγιο της Ζακύνθου και η συγκλονιστική παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά είναι κάποιες από τις αμέτρητες βραβευμένες παραλίες που αξίζει κανείς να επισκεφθεί έστω και μια φορά στη ζωή του, αναφέρει το Exploring Greece TV.

Όπως επίσης και τη Φορμίκουλα που μόλις αναφέραμε. Και έπειτα να συνεχίσει τη διαδρομή γνωρίζοντας και τα μικρότερα νησιά που βρίσκονται στο Ιόνιο Πέλαγος. Και φαντάσου να βρίσκεσαι σε ένα σκάφος ακολουθώντας μια διαδρομή κατά μήκος των νησιών. Να ξυπνάς και να βλέπεις την ανατολή μέσα από το νερό. Και το σούρουπο να χαζεύεις τον ήλιο να βυθίζεται ξανά μέσα στη θάλασσα. Εμπειρίες και εικόνες που μένουν χαραγμένες για πάντα στο νου σου

Ταξιδεύοντας στο Ιόνιο κάνεις ένα ταξίδι εκεί που μπλέκεται η ιστορία και ο μύθος. Το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο από τους πευκώνες που ακουμπούν στο νερό.

Όλα σε μια γοητευτική αρμονία που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό.

Σχετικά Tags

Φορμίκουλα Ιόνιο

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.