shutterstock 1109410679

Το εκκλησάκι στα Περτουλιώτικα λιβάδια που θυμίζει Άλπεις – News.gr


Μαγικές εικόνες όλες τις εποχές

Ένα από τα σημεία της Ελλάδας που σε καθηλώνει είτε το αντικρίζεις από κοντά είτε από τις φωτογραφίες του, είναι ο νομός Τρικάλων και συγκεκριμένα τα πολύ ορεινά χωριά του. Το Περτούλι είναι με σιγουριά ένα από αυτά και δεν είναι καθόλου τυχαία τόσο διάσημο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Και αν βρεθείς στα Περτουλιώτικα λιβάδια, αντιλαμβάνεσαι πόση ομορφιά κρύβει η Ελλάδα στα ορεινά και μπορεί να μην την έχεις αντικρίσει. Πρέπει να το κάνεις με την πρώτη ευκαιρία. Το τοπίο θα σε μαγέψει και σίγουρα αυτή δε θα είναι η μοναδική φορά που θα βρεθείς εκεί.

Το εκκλησάκι στα Περτουλιώτικα λιβάδια που θυμίζει Άλπεις

Εικόνες μαγικές, εκεί όπου η φύση αποδεικνύει ότι είναι ο πιο ταλαντούχος καλλιτέχνης. Εκεί, στα Περτουλιώτικα λιβάδια υπάρχει μια φυσική υπερβολή και σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφικής. Εκεί που η χλωρίδα και η πανίδα δημιουργούν ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό κάτω από το λαμπερό φως του ήλιου. Η περιοχή είναι ένα παζλ πράσινων εκτάσεων, δασών και λιμνών. Σπουδαίοι βιότοποι οι οποίοι δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελούν σπουδαία μνημεία του περιβάλλοντος. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ζωής είναι το δάσος της Μάνας. Εκεί, αν είσαι τυχερός μπορεί να συναντήσεις στο δρόμο σου και κάποιο ζαρκάδι.

Και κάπου εκεί υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι που πραγματικά μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Ο λόγος για το εκκλησάκι του Αποστόλου Παύλου το οποίο είναι καθηλωτικό όλες τις εποχές του χρόνου. Το χειμώνα ντύνεται στα λευκά και την άνοιξη θα δεις όλα τα χρώματα σε μια μοναδική πανδαισία. Πράγμα που συμβαίνει βέβαια και σε όλο το φυσικό τοπίο της περιοχής των Τρικάλων. Εκεί θα βρεις τη γαλήνη και την ηρεμία που αποζητάς και σίγουρα θα γίνει ένα καταφύγιο που δε θα επισκεφθείς μόνο μια φορά στη ζωή σου.

Αν σκεφτείς κάποια στιγμή να επισκεφθείς τα Περτουλιώτικα λιβάδια τότε θα σου προτείνουμε τη δική μας αγαπημένη εποχή, που είναι η άνοιξη. Στα τέλη Μαΐου διοργανώνεται το ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων και γίνεται το σημείο συνάντησης των Σαρακατσαναίων των Βαλκανίων.

Περτούλι σαν αλπικό όνειρο

Το ορεινό Περτούλι είναι ο προορισμός που θα λατρέψεις όλες τις εποχές του χρόνου. Κάθε μία έχει να σου προσφέρει κάτι διαφορετικό. Το χωριό είναι χωμένο μέσα σε ένα δασώδες περιβάλλον και μοιάζει πραγματικά κρυμμένο εκεί στα 1.100 μέτρα υψόμετρο. Το τοπίο συνθέτουν τρεχούμενα νερά και καταπράσινα λιβάδια σαν αυτά που αναφέραμε νωρίτερα. Δεν είναι τυχαία ένα από τα πλέον αγαπημένα μέρη των επισκεπτών των Τρικάλων. Εκεί στις πλαγιές του Κόζιακα η φύση δίνει την καλύτερή της εκδοχή, όπως αναφέρει το exploringreece.

Σίγουρα είναι ένας αγαπημένος χειμερινός προορισμός αλλά σου προτείνουμε να δοκιμάσεις να τον επισκεφθείς και την άνοιξη. Αφενός γιατί δεν έχει τόσο κρύο, αφετέρου γιατί θα δεις τα χρώματα της φύσης να οργιάζουν. Σίγουρα ο χειμώνας έχει άλλη χάρη καθώς το τοπίο γίνεται κατάλευκο και εξάλλου γιατί να το σκεφτείς, όταν μπορείς να πας όλες τις εποχές του χρόνου;

Σχετικά Tags

Τρίκαλα

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *