Το διάσημο Βάι με την υπέροχη παραλία και το φοινικόδασος

Χιλιάδες επισκέπτες μαγεύονται από την παραδεισένια ομορφιά του

Το Βάι βρίσκεται στα ανατολικά της Κρήτης και είναι το μεγαλύτερο φοινικόδασος της Ευρώπης με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες να το επισκέπτονται κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο.

Οι περίπου 4500 χιλιάδες φοίνικες έχουν φυτρώσει σε μια μεγάλη κοιλάδα και ποτίζονται από τα νερά που τη διαρρέουν, ενώ η ιστορία τους μετρά δύο χιλιάδες χρόνια.

Ο μύθος λέει πως οι φοίνικες φύτρωσαν από τα κουκούτσια χουρμάδων που πέταξαν πειρατές από την Αφρική και έτσι η γοητεία της παραλίας μεγαλώνει.

Το ονειρεμένο φοινικόδασος βρίσκεται σε μια μεγάλη κοιλάδα, περίπου 100 χλμ ανατολικά της πόλης του Αγίου Νικολάου. Στην άκρη του, εκεί που οι φοίνικες ακουμπούν στη θάλασσα, σχηματίζεται μια τροπική παραλία, με λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά κάνουν το σκηνικό ακόμη πιο παραμυθένιο.

Η παραλία του Βάι είναι οργανωμένη και σε αυτήν θα βρείτε, εκτός από ομπρέλες και ντους, καντίνες και αναψυκτήριο-ταβέρνα.

Αξίζει να ακολουθήσετε το μονοπάτι που υπάρχει στο νότιο τμήμα της παραλίας, από όπου θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μοναδική θέα από ψηλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *