Το Αλμπερομπέλο και η γοητευτική εμπειρία των trulli

Μια πολύ γραφική πόλη στο νότο της Ιταλίας

Τα trulli είναι κατοικίες ασβεστόλιθων που βρίσκονται στη νοτιότερη περιοχή της ηπειρωτικής Ιταλίας. Αυτή η αξιόλογη προϊστορική οικοδομική τεχνική εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, χαρακτηρίζοντας αυτή την ασυνήθιστη τοποθεσία ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO από το 1996.

Το Αλμπερομπέλο και η γοητευτική εμπειρία των trulli

Το Αλμπερομπέλο περιγράφεται ως ένα μικροσκοπικό χωριό με λευκά κυλινδρικά κτίρια που έχουν κωνικές πέτρινες στέγες. Είναι πραγματικά μια μαγευτική εμπειρία να περπατήσετε σε αυτό το παραμυθένιο χωριό, καθώς δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο παρόμοιο.

Το Αλμπερομπέλο και η γοητευτική εμπειρία των trulli

Στις κωνικές στέγες υπάρχουν ζωγραφισμένα λευκά σύμβολα, που προστατεύουν από το κακό μάτι και την κακοτυχία.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τους Σιαμαίους Τρούλους και τον Κυρίαρχο Τρούλο του 16ου αιώνα, που είναι ο μόνος με δύο ορόφους και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο με την ιστορία και την εξέλιξη τόσο των Τρούλων όσο και του Aλμπερομπέλο.

Το Αλμπερομπέλο και η γοητευτική εμπειρία των trulli

Ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στα μέσα του 15ου αιώνα όταν οι φτωχοί αγρότες, για να αποφύγουν την υψηλή φορολογία που επέβαλε το βασίλειο της Νάπολης στα σπίτια, έφτιαχναν αυτά τα πρόχειρα καταλύματα σαν καλύβες. Έτσι, όταν μάθαιναν ότι καταφτάνουν στο χωριό τους φοροεισπράκτορες, μπορούσαν εύκολα να τα γκρεμίσουν.

Το Αλμπερομπέλο και η γοητευτική εμπειρία των trulli

Δείτε περισσότερα για ταξίδια και διακοπές.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Η πάμπ που βρίσκεται ταυτόχρονα σε δυο χώρες!

Σα Οκτ 20 , 2018
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/to-alberobelo-ke-i-goiteftiki-ebiria-ton-trulli/"></div>Από τη μια πλευρά του μπιλιάρδου είναι κανείς στην Κροατία και από την άλλη στη Σλοβενία! Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων- έχουν καταγραφεί δημοσιογραφικά-  που χάνουν σε τέτοιο βαθμό τον έλεγχο στην οινοποσία, που βρέθηκαν σε άλλη χώρα! Σε μια παμπ της Ευρώπης, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου απίθανο, μάλλον κάτι που […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/to-alberobelo-ke-i-goiteftiki-ebiria-ton-trulli/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Η πάμπ που βρίσκεται ταυτόχρονα σε δυο χώρες!