Θεώρηση βίζας: Οι νέοι κανόνες για τους ταξιδιώτες της ΕΕ

Θεώρηση βίζας: Οι νέοι κανόνες για τους ταξιδιώτες της ΕΕ

Αυξάνεται το τέλος θεώρησης

Από τις 2 Φεβρουαρίου ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο οι νέοι ενωσιακοί κανόνες για τις θεωρήσεις βραχείας διαμονής.

Νέοι απλούστεροι κανόνες για τις αιτήσεις θεώρησης (visa) εκατομμυρίων νόμιμων ταξιδιωτών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την ΕΕ ισχύουν από τις 2 Φεβρουαρίου.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να διευκολύνει τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις και να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους για την αντιμετώπιση των κινδύνων παράτυπης μετανάστευσης και των απειλών κατά της εσωτερικής ασφάλειας, τονίζεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι ταξιδιώτες εις το εξής μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις θεώρησης έως και 6 μήνες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι τους, αντί για τους 3 μήνες που ίσχυαν ως τώρα, ενώ όσοι ταξιδεύουν συχνά θα μπορούν πλέον να αποκτούν ευκολότερα θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων μακράς διάρκειας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Το τέλος θεώρησης αυξάνεται από τα 60 στα 80 ευρώ, έτσι ώστε «να εξασφαλιστούν επαρκείς πόροι για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων και τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων ασφάλειας ή παράτυπης μετανάστευσης», ενώ σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη αύξηση του τέλους από το 2006.

Ένα νέο στοιχείο είναι ότι η ΕΕ θα μπορεί να προσαρμόζει τη διεκπεραίωση των αιτήσεων θεώρησης (π.χ. όσον αφορά τον χρόνο, το ύψος του τέλους θεώρησης ή την έκδοση θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων) ανάλογα με το αν μια χώρα εκτός ΕΕ συνεργάζεται ικανοποιητικά για την επιστροφή και την επανεισδοχή των υπηκόων της που διαμένουν παράτυπα στην ΕΕ.

Οι ενωσιακοί κανόνες για τις θεωρήσεις καλύπτουν τις θεωρήσεις βραχείας διαμονής στον χώρο Σένγκεν, ο οποίος περιλαμβάνει 22 κράτη μέλη και τέσσερις συνδεδεμένες χώρες.

Επί του παρόντος, οι πολίτες 105 χωρών και οντοτήτων εκτός ΕΕ υποχρεούνται να διαθέτουν θεώρηση όταν ταξιδεύουν στον χώρο Σένγκεν για επισκέψεις βραχείας διαμονής.

Δείτε περισσότερα για ταξίδια και διακοπές.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Πέντε πράγματα που λέγεται ότι φέρνουν τύχη σε ένα σπίτι

Τρ Φεβ 4 , 2020
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/theorisi-vizas-i-nei-kanones-gia-tous-taxidiotes-tis-ee/"></div>Είτε είσαι προληπτικός είτε όχι, σίγουρα θα έχεις ακούσει για πράγματα και καταστάσεις που μπορεί να σου φέρουν τύχη. Είτε μπορεί να τα φοράς επάνω σου είτε να τα έχεις στο σπίτι σου. Κάποια, λοιπόν, από τα αντικείμενα ή και τα χρώματα του σπιτιού θεωρούνται από κάποιους πιο τυχερά. Τόσο […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/theorisi-vizas-i-nei-kanones-gia-tous-taxidiotes-tis-ee/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Πέντε πράγματα που λέγεται ότι φέρνουν τύχη σε ένα σπίτι