Ταξίδι στο χρόνο στο Haut de Cagnes της Προβηγκίας

Απότομα, γραφικά καλντερίμια οδηγούν σε εργαστήρια καλλιτεχνών, κρυμμένα πίσω από πέτρινες καμάρες

Το Cagnes-sur-Mer βρίσκεται στη γαλλική Ριβιέρα μεταξύ Νίκαιας και Αντίμπ. Το Cagnes αποτελείται από τρία ξεχωριστά μέρη: το παραθαλάσσιο θέρετρο Cagnes-sur-Mer, την πόλη Cagnes ακριβώς πίσω από το θέρετρο και το Haut-de-Cagnes, τον αρχικό οικισμό πίσω στο λόφο.

5lvm890p

Το Haut de Cagnes είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα χωριά της Προβηγκίας και εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά του.

Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της πόλης ξεδιπλώνονται πέτρινα σπίτια με ολάνθιστες αυλές, πέτρινες καμάρες και ένα πολυτελές ξενοδοχείο με δωμάτια όπου δειπνούσαν κάποτε ιππότες.

16d56qb7

Το μεσαιωνικό κάστρο κάποτε ανήκε στη δυναστεία Grimaldi, τη βασιλική οικογένεια του Μονακό. Χτίστηκε γύρω στο 1300 από τον Rainier Grimaldi και χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο σε περίπτωση επιθέσεων από το εξωτερικό.

ejhsq5ev

Από το 1937 το κάστρο λειτουργεί ως Ιστορικό Μνημείο όπου εκτίθενται στη μόνιμη έκθεση έργα σύγχρονης τέχνης. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το σπίτι – μουσείο του Ρενουάρ και την παραθαλάσσια πίστα στην Cagnes – sur – Mer, που δέχεται επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Η αρχαία πόλη είναι χαρακτηρισμένη ιστορική τοποθεσία από το 1948 και προσφέρει μια εναλλακτική λύση στη σύγχρονη Γαλλική Ριβιέρα.

pkllh0ak

Δείτε περισσότερα για ταξίδια και διακοπές.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *