Ταξίδι στα… σαγόνια του δράκου!

Παραμυθένιο τοπίο συνδεδεμένο με αρχέγονους θρύλους

Όποιος ταξιδεύει στο Βιετνάμ, γνωρίζει ότι η περιοχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με θρύλους και μύθους. «Όταν η εισβολή αποκρούστηκε, η οικογένεια των δράκων αποφάσισε να εγκατασταθεί σε αυτόν τον κόλπο», διηγείται ο καπετάνιος Tho Pham στο CNN. «Το Halong σημαίνει “εκεί όπου ο δράκος κατεβαίνει στη θάλασσα”, και εκεί έφτασε να ζήσει η μαμά δράκος. Πριν από αρκετό καιρό, οι προπάτορές μας αγωνίστηκαν για να αντισταθούν σε μια εισβολή – μόνο ένα από τα πολλά που έχουμε αγωνιστεί εδώ και αιώνες», λέει ο Tho καθώς χειρίζεται το σκάφος του ανάμεσα στις εκβολές των ασβεστόλιθων.

«Ο μύθος λέει ότι οι θεοί έστειλαν μια οικογένεια γιγαντιαίων δράκων για να μας βοηθήσουν. Οι δράκοι έσπασαν μεγάλα κομμάτια νεφρίτη στο μέγεθος των βουνών, που σχημάτισαν αυτό το φράγμα των νησιών και εμπόδισαν την εισβολή». Κάλως ήρθατε στον κόλπο Halong του Βιετνάμ!

Ταξίδι στα… σαγόνια του δράκου!

Σύμφωνα με την UNESCO, η οποία ενέγραψε το Halong στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς το 1994, υπάρχουν περίπου 1.600 ασβεστολιθικά νησάκια και νησίδες. Τα νησιά απλώνονται όσο πάει το μάτι και τα έντονα χρώματα δημιουργούν πράγματι αυτό που φαίνεται να είναι ένα αδιαπέραστο φράγμα.

Ενώ ο κόλπος έδινε κάποτε ζωή σε πολλά αλιευτικά χωριά, το σημερινό καθεστώς προστασίας σημαίνει ότι σήμερα ζουν μόνο περίπου 200 άτομα σε αυτές τις πλωτές κοινότητες. Ορισμένοι, βγάζουν τα προς το ζην μεταφέροντας με πλοιάρια τουρίστες ανάμεσα από τα πλωτά σπίτια.

Δείτε περισσότερα για ταξίδια και διακοπές.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Τα social media που προτιμούν περισσότερο οι έφηβοι των ΗΠΑ

Πα Ιούν 1 , 2018
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/taxidi-sta-sagonia-tou-drakou/"></div>Μια μελέτη με άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα πραγματοποίησε το Κέντρο Ερευνών Pew, σχετικά με τις προτιμήσεις των εφήβων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Αυτό που προκύπτει, είναι ότι πλέον το Facebook δεν αποτελεί την πρώτη προτίμησή τους, καθώς το έχουν ξεπεράσει αισθητά σε δημοτικότητα το YouTube, το Instagram και […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/taxidi-sta-sagonia-tou-drakou/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Τα social media που προτιμούν περισσότερο οι έφηβοι των ΗΠΑ