1 1

Γιώργος Δώνης: “Ο τριπλός στόχος για τον Παναθηναϊκό”

1
Την αποτίμηση της χρονιάς που έφυγε, έκανε ο Γιώργος Δώνης στο περιθώριο της σαββατιάτικης γιορτής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ παράλληλα ο προπονητής του “τριφυλλιού” έθεσε και τους στόχους για το 2019 τόσο για την ομάδα του, όσο και για τον ίδιο. Επιπλέον, ανέφερε πως βασικό μέλημα είναι η εξυγίανση και το να βγάζει ο Παναθηναϊκός παίκτες από τα σπλάχνα του. Τέλος, απάντησε και για τις μάχες στο Κύπελλο με αντίπαλο τη Λαμία.
Το 2018 που έφυγε, τί χρονιά ήταν για τον Γιώργο Δώνη;

“Χρόνια πολλά σε όλους, είναι και οι ημέρες έτσι γιορτινές. Το πιο σημαντικό αγαθό είναι η υγεία. Εμείς είμαστε επαγγελματίες, αλλά ευχαριστηθήκαμε αυτές τις ημέρες διακοπών που είχαμε. Θεωρώ ότι το 2018 το εξάμηνο που είμαι στον Παναθηναϊκό ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, έχουμε βάλει αρκετά πράγματα σε καλό δρόμο. Νομίζω όμως ότι αυτό που μετράει, είναι η διάρκεια στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο, ώστε να τελειώσει η χρονιά τον Μάιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να έχουν μπει κάποιες βάσεις πολύ καλές για την πορεία μας και για τους στόχους που έχουμε βάλει στην ομάδα”.

Η διακοπή του πρωταθλήματος σας έχει πάει λίγο τον προγραμματισμό σας;

“Τα δεδομένα πάντα διαφοροποιούνται σε μια χρονιά. Δεν θεωρώ ότι μας πήγε πίσω. Ήρθαν οι διακοπές, ξεκουραστήκαμε λίγο. Νομίζω πως πάντα χρειάζεται ένα διάλειμμα για να έρθουν οι ποδοσφαιριστές με καθαρό μυαλό και να συγκεντρωθούν περισσότερο στο επόμενο εξάμηνο που θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και με μεγάλες απαιτήσεις”.

Υπάρχει ένα διάστημα 20-25 ημέρες διακοπής χωρίς αγωνιστική δράση. Αυτό σας προβληματίζει σαν προπονητή;

“Όχι δεν με φοβίζει, εγώ θεωρώ ίσα – ίσα πως μας δίνεται ένα διάστημα να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα. Ήταν το πρώτο στάδιο όπου τα παιδιά προσαρμόστηκαν πολύ καλά, τώρα νομίζω πως μπορούμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω και να βάλουμε κάποια πράγματα ακόμα στο παιχνίδι μας, έτσι ώστε να εμφανιστούμε καλύτεροι”.

Η κλήρωση σας φέρνει αντιμέτωπους με τη Λαμία στο Κύπελλο. Μια ομάδα που πέρσι δυστυχώς απέκλεισε στον Παναθηναϊκό. Πώς βλέπετε αυτή την κλήρωση;

“Το παρελθόν, είναι παρελθόν. Οι ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες αλλά το παρελθόν δεν καθορίζει τα παιχνίδια. Εμείς ξέρουμε ότι είναι μια καλή ομάδα Super League, με νέο προπονητή. Σε πολύ σύντομο διάστημα θα έχουμε τρία ματς με τη Λαμία, δυο για το Κύπελλο κι ένα για το Πρωτάθλημα. Το Κύπελλο είναι ένας στόχος που θέλουμε να τον κυνηγήσουμε, θέλουμε να προσπαθήσουμε πάρα πολύ να είμαστε καλοί για να περάσουμε στην επόμενη φάση”.

Ο Νίκος Νταμπίζας είπε πως ο Παναθηναϊκός πλην του Αρμενάκα δεν θα κινηθεί για άλλη μεταγραφή. Να περιμένουμε κάτι άλλο;

“Εμείς νομίζω από την αρχή της σεζόν, κινούμαστε με συγκεκριμένους στόχους πάνω σε συγκεκριμένες συνθήκες. Νομίζω ότι βασικός στόχος είναι να βγάζει η ομάδα παιδιά από τα σπλάχνα της, να γίνεται καλύτερη και να εξυγιανθεί. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας και όχι οι μεταγραφές γιατί είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια σε πόσο δύσκολη θέση ήρθε η ομάδα”.

Στη γιορτή της ΠΑΕ είδαμε πολλά παιδάκια αλλά και μεγάλους να έρχονται σε εσάς γιατί θυμούνται και τα παλιά. Πως τη ζήσατε αυτή τη γιορτή;

“Είναι πάρα πολύ ωραία, χαίρομαι που είδα πάρα πολύ κόσμο και πάρα πολλά παιδιά. Νομίζω ότι από την αρχή της σεζόν αυτό που έχει καταφέρει η ομάδα είναι ότι έχει δώσει τον ενθουσιασμό στον κόσμο. Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και χαίρεται για αυτό που βλέπει. Από τη δικιά μας πλευρά, ο μεγάλος στόχος είναι να το διατηρήσουμε, να δημιουργούμε καινούρια κίνητρα έτσι ώστε ο κόσμος να μεγαλώνει σε πλήθος και να πάμε έτσι μέχρι τέλος της σεζόν”.

Τί θα ζήταγε ο Γιώργος Δώνης από το 2019, τόσο για τον εαυτό του και την οικογένειά του όσο και για τη δεύτερη οικογένειά του, τον Παναθηναϊκό;

“Κοιτάξτε, μπροστά στην υγεία δεν μπορούμε να βάζουμε κάτι άλλο. Μπορεί να είναι κοινότυπο αυτό που λέμε, αλλά είναι σημαντικό. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά για εμένα κάθε ημέρα είναι κι ένας καινούριος στόχος. Το βασικό μου είναι να βελτιώσουμε τους ποδοσφαιριστές μας μαζί με τους συνεργάτες μου, να βελτιώσουμε την ομάδα ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε ένα σκαλοπάτι περισσότερο, μεγαλύτερο, και σε αυτά που είναι να διεκδικήσουμε και σε ό,τι αφορά τον σύλλογο”.

Δείτε περισσότερα για την γυναικεία πλευρά των σπορ.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *