Σπάνιο σκωτσέζικο ουίσκι πουλήθηκε 325.000 ευρώ

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για βαρέλι ουίσκι που δημοπρατήθηκε

Η οικογένεια Thomson, πούλησε πρόσφατα ένα 30χρονο Macallan Sherry βαρέλι σε δημοπρασία και έπιασε 325.000 ευρώ, τιμή ρεκόρ, όταν ένας ανώνυμος αγοραστής στο Χονγκ Κονγκ προθυμοποιήθηκε να το αγοράσει.

Η δημοπρασία έγινε στις αρχές Οκτωβρίου και το βαρέλι με τον αριθμό #3335 έχει κατακτήσει δύο παγκόσμια ρεκόρ. Πρώτον, γιατί είναι το πιο ακριβοπληρωμένο σκοτσέζικο βαρέλι ουίσκι μέχρι τώρα και δεύτερον τα 228 μπουκάλια του βαρελιού θα δώσουν 1.120 ευρώ ανά 70cl.

nz2lurnj

Ο Angie Ihlo Fung, δημοπράτης και ειδικός στο ουίσκι του οίκου Spink, σχολίασε: «Είχαμε εκτιμήσει ότι θα πουληθεί για περίπου 280.000 ευρώ, είναι πολύ σπάνιο να δεις ένα παλαιωμένο βαρέλι Macallan sherry, δεν έχουμε βγάλει ποτέ πριν κάτι τέτοιο στο κοινό. Είναι ένα μάλλον μικρό βαρέλι το οποίο αποδίδει λιγότερο από 300 μπουκάλια, ακόμη και αν αναστρέψετε το βαρέλι ανάποδα. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας είδαμε την αποφασιστικότητα των υποψήφιων αγοραστών που συμμετέχουν από διαφορετικά μέρη του κόσμου, και κατέληξαν σε τιμή που αξίζει σίγουρα στο περιεχόμενό του.»

Το αποσταγμένο, στις 13 Απριλίου 1987, βαρέλι βρισκόταν σε αποθήκη στο Speyside.

Δείτε περισσότερα για το Shopping και τη μόδα.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *