Σημεία-κλειδιά στις διατροφικές συνήθειες του παιδιού


Σίγουρα δε γίνεται να είναι στην εντέλεια οι διατροφικές συνήθειες του μικρού σας, όμως ακόμα πιο σίγουρα μπορείτε να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνονται (ή να μη γίνονται ανάλογα) κάποια από τα παρακάτω:

Βρείτε έξυπνες μεθόδους να τρώει το παιδί φαγητά που δεν είναι της αρεσκείας του ή απλά να γίνεται αυτό όσο πρέπει και όχι πιο συχνά. Σκοπός είναι να τρέφεται σωστά, όχι πάντοτε κατά το δοκούν.

Να μην επιτρέπετε την τακτική κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ, έστω κι αν είναι η εύκολη λύση. Να δίνετε προτεραιότητα σε φρούτα ή άλλες τροφές που ωφελούν την υγεία του.

Μη δίνετε στο παιδί σας προϊόντα με γλυκαντικές ουσίες ή αναψυκτικά. Τα μεν πρώτα έχουν αρνητικές επιπτώσεις μακροπρόθεσμα στην υγεία, ενώ τα αναψυκτικά παίζουν σημαίνοντα ρόλο στην παχυσαρκία. Δε λέμε ποτέ, απλά όχι συχνά.

Ακόμα και σε περιόδους διακοπών, να εφαρμόζετε πιστά τη ρουτίνα που έχετε καθιερώσει στη διατροφή του παιδιού. Με άλλα λόγια, μην παρεκκλίνετε από τις στάνταρ ώρες των γευμάτων του.

Τέλος, μην του προσφέρετε για επιβράβευση κάποιο ανθυγιεινό σνακ ή λιχουδιά γιατί υπάρχει περίπτωση να φέρεται όπως πρέπει για να κερδίσει το δωράκι του.

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *