kounoupidi 1

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του κουνουπιδιού

kounoupidi

Αποφύγετε την ενοχλητική μυρωδιά του κουνουπιδιού όταν το μαγειρεύετε με τρία απλά κόλπα που ακολουθούν.

Εφαρμογή

  • Βάλτε σε ένα κομμάτι βαμβάκι λίγο ξύδι και βάλτε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας που το μαγειρεύετε.
  • Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.
  • Μετά το πλύσιμο του κουνουπιδιού, μπορείτε να βράσετε μαζί με αυτό, ένα φύλλο δάφνης. Το φύλλο μπορεί να καλύψει τη μυρωδιά του κουνουπιδιού, ενώ το μαγειρεύετε, χωρίς να επηρεάσει πραγματικά τη γεύση του πιάτου. Απλά βγάλτε το φύλλο όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε το κουνουπίδι.

Tip: Μην χρησιμοποιείτε κατσαρόλα από αλουμίνιο ή σίδηρο κατά το μαγείρεμα του κουνουπιδιού. Οι ενώσεις θείου που περιέχονται στο κουνουπίδι θα αντιδράσουν και θα κάνουν τη μυρωδιά του πιο έντονη και το χρώμα του θα γίνει κίτρινο.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Δείτε περισσότερα άρθρα και θέματα για τη διακόσμηση.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *