11

Ποιο είναι σήμερα το σχολείο που γυρίστηκε η θρυλική ταινία του 1963 – News.gr


Στην ταινία βλέπουμε αρκετές σκηνές από την Αθήνα παλιά, αλλά και διάφορα κτήρια

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος αγαπήθηκε και αγαπιέται ακόμη πολύ, με τις ταινίες του να περνούν από γενιά σε γενιά. Κάποιες από αυτές, σίγουρα έχουν ξεχωρίσει όχι μόνο για την υπόθεσή τους αλλά και για τους πρωταγωνιστές τους.

Μια από αυτές είναι η ελληνική ταινία «Χτυποκάρδια στο Θρανίο» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της εποχής η οποία πριν τον κινηματογράφο ήταν θεατρική παράσταση, πάλι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνίστρια.

Στην ταινία βλέπουμε αρκετές σκηνές από την Αθήνα παλιά, αλλά και διάφορα κτήρια, όπως είναι το σχολείο που πήγαινε ως μαθήτρια.

Η Λίζα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι μια τελειόφοιτος του γυμνασίου και μοναχοκόρη μεγαλωμένη σε οικογένεια ανθρώπων με οικονομική επιφάνεια. Ένα πρωινό αποφασίζει να προφασιστεί ασθένεια για να αποφύγει το σχολείο. Τον σκοπό της πετυχαίνει με τη βοήθεια ενός γιατρού, ο οποίος φτάνει στο σπίτι για να την εξετάσει. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (Δημήτρη Παπαμιχαήλ), που καλύπτει την νεαρά μαθήτρια, η οποία τελικά τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα παρά τη διαφορά ηλικίας.

Το ζευγάρι παντρεύεται σύντομα και κατόπιν ενός του μήνα του μέλιτος ξεκινά η κοινή ζωή τους με την μαθήτρια να είναι πλέον σε έναν άλλο ρόλο. Όμως, η νεαρή Λίζα, στα «Χτυποκάρδια στο Θρανίο», θέλει με κάθε τρόπο να επιστρέψει στο σχολείο και να ολοκληρώσει την φοίτησή της σε αυτό.

Έτσι επιστρέφει στο σχολείο εν αγνοία του συζύγου της και, συνεπεία αυτού, αποτυγχάνει να αντεπεξέλθει στο ρόλο τόσο της μαθήτριας, όσο και της συζύγου. Μέχρι να γίνει η αποκάλυψη…

Ποιο είναι όμως, σήμερα, το σχολείο που πήγαινε η Λίζα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ως μαθήτρια; Πρόκειται για το 1ο Λύκειο Αμαρουσίο το οποίο υποτίθεται στην ταινία ότι είναι το Κολλέγιο της Φιλοθέης.

Παρατηρώντας κανείς την πόρτα και τα παράθυρα, μπορεί να το αναγνωρίσει. Όσον αφορά το σπίτι της Βουγιουκλάκη σε αυτή την ταινία είναι το ίδιο με αυτό που γυρίστηκε και η Αλίκη στο Ναυτικό. Μπορείτε να δείτε, επίσης, ποιος είναι ο δρόμος που η Αλίκη είναι πάνω στο ποδήλατο ανέμελη στη συγκεκριμένη ταινία, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *