ln0whg5h 1

Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν στη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας στο Λας Βέγκας

ln0whg5h

Δέκα επιχειρήσεις εκπροσωπούν την Ελλάδα στη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας του κόσμου, στη CES2019, στο Λας Βέγκας, όπου το ελληνικό περίπτερο βρίσκεται στο Eureka Park ανάμεσα σε 1200 startups από 40 χώρες.

Οι ελληνικές Startups είναι:

SpotlightPOS: H εταιρεία προσφέρει μια λύση ασύρματης παραγγελιοληψίας και cloud διαχείρισης στον χώρο του HORECA με ανέπαφες πληρωμές και wallet.

Ridemind: H Startup προσφέρει μια πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων μεταξύ ιδιωτών (p2p car sharing) με αφετηρία την Ελλάδα και με σχέδια επέκτασης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

OramaVR: Έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα εκπαίδευσης ακριβείας – υψηλού επιπέδου, η οποία απευθύνεται σε χειρουργούς, μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (AR/VR).

TEKMON: Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα επικοινωνίας και οργάνωσης εξωτερικών ομάδων, ειδικά σε περιπτώσεις ανάγκης, σε πολλά κανάλια, όπως για παράδειγμα Email, SMS, φωνητική κλήση κ.α.

CityCrop: Η Startup προσφέρει ένα μικρό θερμοκήπιο εσωτερικών χώρων για την καλλιέργεια βοτάνων, φρούτων και λαχανικών μέσω υδροπονίας.

Norbloc: Δραστηριοποιείται στο χώρο της ταυτοποίησης πελατειακής βάσης ή Know Your Customer (KYC), προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τις τράπεζες.

PlantBox: Μία φορητή τυποποιημένη ελιά, μικρότερη των 18 εκατοστών, η οποία έχει αναπτυχθεί με σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης φυτών, διακινείται ελεύθερα σε αεροδρόμια και μπορεί να επιβιώσει έως και 12 μέρες χωρίς νερό και φως.

Robotics Academy: Ακαδημία εκπαιδευτικής ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Bubbllz: Προσφέρει μια πλατφόρμα πρόσβασης και επιβράβευσης micro-influencers για εταιρείες.

Oviview: Μια πλατφόρμα επιλογής υποψηφίων μέσω σύντομων συνεντεύξεων βίντεο.

H ελληνική αποστολή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνδιοργανώνεται και υποστηρίζεται από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Ο Οργανισμός Enterprise Greece στηρίζει την προσπάθεια νέων ταλαντούχων Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες και τα προϊόντα τους σε μεγάλες εκθέσεις του κλάδου, όπως η CES που διεξάγεται τώρα στο Λας Βεγκας και που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο. Αποσκοπώντας εκτός από την προώθηση των παραδοσιακών προιόντων και υπηρεσιών και στην προβολή των ελληνικών καινοτόμων ιδεών, ο Οργανισμός υποστηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας μας να δικτυωθούν με διεθνείς εταιρείες ώστε να επιτύχουν να συνάψουν στρατηγικές συνεργασίες που θα συμβάλλουν στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της απασχόλησης. Συγχαρητήρια στους εκθέτες μας» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης.

Η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, γενική γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας δήλωσε: «Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο αποδεικνύει τόσο με την ολοκληρωμένη υποστήριξη που παρείχε στην ελληνική αποστολή στη CES, όσο και τη συνεργασία με τους φορείς και το start-up οικοσύστημα με ουσιαστικό τρόπο τον σαφή προσανατολισμό του στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και διείσδυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στις διεθνείς αγορές με έμφαση σε εκείνη των ΗΠΑ».

«Για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο. Η δομημένη στρατηγική του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥπΨΗΠΤΕ) για την υποστήριξη της ελληνικής startup κοινότητας έλαβε σάρκα και οστά τον περασμένο Σεπτέμβριο στην 83η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώθηκε το περίπτερο 12 #DigitalGreece και το Υπουργείο φιλοξένησε 128 startuppers. Συνεχίστηκε με τη διοργάνωση συνάντησης των 128 startuppers του #DigitalGreece με τον Υπουργό, Νίκο Παππά και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη. Το περίπτερο 12 #DigitalGreece θα είναι παρόν, πλέον, σε όλες τις μεγάλες κλαδικές εκθέσεις της Helexpo. Η αρχή έγινε με τη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, Philoxenia (9-11/11/18), στην οποία φιλοξενήθηκαν 16 startups του τουριστικού τομέα. Οι δράσεις υποστήριξης των startuppers παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη διάσταση το 2019. Το αύριο, σήμερα για όλους… έρχεται» σχολίασε από την πλευρά του ο Γιώργος Χριστοφορίδης, σύμβουλος της Helexpo για τη διοργάνωση του θεματικού πάρκου «Digital Greece» σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *