
Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που… μοιράζει λεφτά μέσω Twitter

Ο Yusaku Maezawa θα είναι ο πρώτος τουρίστας στο φεγγάρι
Πριν από λίγες ημέρες, στις 5 Ιανουαρίου για την ακρίβεια, ένας Ιάπωνας ροκ σταρ που πλέον είναι ένας ζηλευτός δισεκατομμυριούχος του ηλεκτρονικού εμπορίου, έστειλε εκεί έξω ένα ιδιαίτερο τιτίβισμα. ΄Όπως χαρακτηριστικά γράφει το Forbes, το tweet έχει γίνει το πιο αμφιλεγόμενο όλων των εποχών – με 5,6 εκατομμύρια retweets.
Ποιος όμως είναι ο δισεκατομμυριούχος και γιατί απογειώθηκε το tweet του; Ο Yusaku Maezawa είναι ιδρυτής του μεγαλύτερου λιανοπωλητή μόδας στην Ιαπωνία, ZOZO. Ανακοίνωσε μέσω των social media ότι θα δώσει συνολικά 100 εκατομμύρια γιεν, που ισοδυναμούν με πάνω από 920.000 δολάρια, σε 100 τυχαία επιλεγμένους χρήστες που προχώρησαν σε retweet του δικού του τιτιβίσματος.
Με αυτό τον τρόπο, θα γιορτάσει τα 10 δισεκατομμύρια γιεν (92 εκατομμύρια δολάρια) που χτύπησαν οι πωλήσεις στο ZOZO κατά τις αργίες του 2018.
Ο 43χρονος πολυ-πολυ εκατομμυριούχος, έστρεψε το παγκόσμιο ενδιαφέρον τον περασμένο Σεπτέμβριο, ως ο πρώτος τουρίστα που θα ταξιδέψει στο φεγγάρι το 2023 με το Starship της SpaceX του Έλον Μασκ- χωρίς να αποκαλύπτεται το ποσό που κατέβαλε.
ZOZOTOWN新春セールが史上最速で取扱高100億円を先ほど突破!!日頃の感謝を込め、僕個人から100名様に100万円【総額1億円のお年玉】を現金でプレゼントします。応募方法は、僕をフォローいただいた上、このツイートをRTするだけ。受付は1/7まで。当選者には僕から直接DMします! #月に行くならお年玉 pic.twitter.com/cKQfPPbOI3
— Yusaku Maezawa (MZ) 前澤友作 (@yousuck2020) January 5, 2019
Δείτε περισσότερα για το Shopping και τη μόδα.
Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν: