shutterstock 563187418

Ο ελληνικός δρόμος που σε περνάει κυριολεκτικά μέσα… από το βουνό – News.gr


Ένα σημείο που προκαλεί δέος

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα έχεις πολλές επιλογές όσον αφορά τους δρόμους και τις διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις για να φτάσεις στον προορισμό σου. Και η καθεμιά έχει τη δική της ομορφιά και ιδιαιτερότητα.

Το σίγουρο είναι ότι αν σου αρέσει να εξερευνείς νέες διαδρομές και δεν ζαλίζεσαι, η Ελλάδα προσφέρει τοπία και εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστα και αξίζει να βρεθείς εκεί έστω και μια φορά στη ζωή σου. Ένας τέτοιος δρόμος, που όσες φορές τον έχουμε διανύσει και συμπυκνώνει την ομορφιά της Πελοποννήσου, είναι όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, ο δρόμος Καλαμάτας-Σπάρτης μέσω Ταϋγέτου. Δεν είναι ένας εύκολος δρόμος και θέλει μεγάλη προσοχή ιδιαίτερους τους χειμερινούς μνήμες.

Οι εικόνες που θα αντικρίσεις όμως θα σε συνεπάρουν. Το σίγουρο είναι ότι θα σταματάς όπου μπορείς για να βγάλεις φωτογραφίες και να θαυμάσεις το μαγευτικό τοπίο. Σε ένα σημείο μάλιστα ο ελληνικός αυτός δρόμος έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε περνάς μέσα από ένα φυσικό τούνελ βράχων κυριολεκτικά μέσα από το βουνό. Μια διαδρομή εντυπωσιακή που σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί δέος.

Ο ελληνικός δρόμος που σε περνάει υποχρεωτικά μέσα από ένα φυσικό τούνελ βράχων

Το σημείο στο οποίο αναφερόμαστε στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης βρίσκεται στο λεγόμενο πέρασμα Λαγκάδα. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται πάτησε ΕΔΩ. Θα κάνεις μια εικονική περιήγηση μέσω των χαρτών της Google και θα καταλάβεις για τι ακριβώς μιλάμε. Στην ουσία, εκεί που οδηγείς κανονικά στο δρόμο, θα βρεθείς μπροστά από ένα τούνελ που είναι δημιούργημα της φύσης σε συνδυασμό με έργα του ανθρώπου.

Σε πολλούς αυτή η διαδρομή προκαλεί ένα μικρό άγχος όταν περνάνε μέσα από το τούνελ. Κι αυτό γιατί είναι κάτι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Μετά το πέρασμα μέσα από το τούνελ διαπιστώνεις ότι ουσιαστικά έχεις περάσει μέσα από το βουνό του Ταϋγέτου χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο κανονικό τούνελ όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει στις μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας.

Μόλις βγεις από το τούνελ σε περιμένει ακόμη μια έκπληξη καθώς περνάς κάτω από έναν μεγάλο βράχο που για λίγο (όσο για να περνάει ένα αυτοκίνητο, δεν ακουμπάει στο δρόμο.

shutterstock 563187424

Ταϋγετος, το επιβλητικό βουνό της Πελοποννήσου

Μονοπάτια, φαράγγια, πέτρινα γεφύρια, έλατα, μοναδικές διαδρομές και μικρά ποτάμια… Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την εικόνα του Ταϋγέτου. Αν βρεθείς εκεί μην ξεχάσεις να επισκεφθείς τα χωριά του «Τρούλου του Μοριά». Ο Ταΰγετος και η γύρω περιοχή δεν μπορεί παρά να σου προκαλεί δέος όταν τα αντικρίζεις και γνωρίζεις τα χωριά του. Είναι εξάλλου ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας, έχοντας μήκος περίπου 115 χιλιόμετρα. Ένας ορεινός όγκος που κρύβει πολλά καλά σημεία για αποδράσεις με την πρώτη ευκαιρία.

Και αν δεν σε ζαλίζουν οι στροφές δοκίμασε να πας από τον παλιό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης. Και να περάσεις και εσύ μέσα από το βουνό. Μια εμπειρία που δε συγκρίνεται εύκολα με άλλη!

Σχετικά Tags

Πελοπόννησος

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *