chat st

Να πού είναι πραγματικά χρήσιμο το ChatGPTΈχει θαυμαστές, αλλά και πολλούς επικριτές. Ίσως, η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση: Το ChatGPT δεν είναι μια εφαρμογή στην οποία αξίζει να αφιερώσεις υπερβολικό χρόνο 

Το ChatGPT μπήκε πρόσφατα στη ζωή μας και συστήθηκε στο ευρύ κοινό ως μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει τον διάλογο και τις απαντήσεις (chatbot). Τράβηξε γρήγορα την προσοχή, κυρίως χάρη στις λεπτομερείς απαντήσεις που παρείχε σε πολλά γνωστικά πεδία. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, οι χρήστες κατάλαβαν ότι η εφαρμογή περιστασιακά ανταποκρίνεται με λανθασμένο τρόπο, γεγονός που επηρέασε αρνητικά την αρχική αίγλη του.

Σε γενικές γραμμές, το ChatGPT έχει εκπαιδευτεί σε ένα τεράστιο σώμα δεδομένων κειμένου και μπορεί να εκτελέσει μια ποικιλία εργασιών, όπως να απαντά σε ερωτήσεις, να μεταφράζει διάφορες γλώσσες και να κάνει περιλήψεις κειμένων. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και ικανό να κατανοεί και να παράγει κείμενο σε ένα ευρύ φάσμα, τόσο ως προς το στυλ, όσο και ως προς τη μορφή.

Από τη γέννησή της, η εφαρμογή μετρά αρκετούς θαυμαστές, αλλά και μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που κατακρίνουν τη λειτουργία της και σπεύδουν να επισημάνουν τα μειονεκτήματά της. Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για έλλειψη δημιουργικότητας, αλλά και αδυναμία της εφαρμογής να κατανοεί σωστά τις θεματικές και να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά ως μέσο τεχνητής νοημοσύνης.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη κι εκείνοι που του γύρισαν την πλάτη στη γενική χρήση, παραδέχονται ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιστάσεις, όπου το ChatGPT μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά χρήσιμο. Για παράδειγμα, η γραμματική του είναι πάντα σωστή και απαντά με ολοκληρωμένες προτάσεις. Ταυτόχρονα, αποφεύγει να εκφράσει απόψεις ή να τοποθετείται με συναισθηματικό τρόπο. Αυτή ακριβώς η τυπικότητα είναι το στοιχείο – κλειδί που απαιτείται σε ορισμένες επικοινωνιακές περιστάσεις. Και το ChatGPT μπορεί πραγματικά να σου λύσει τα χέρια σε αυτές.

Τέτοια παραδείγματα είναι οι ευχαριστήριες επιστολές που στέλνει ένα ζευγάρι μετά τον γάμο του για τα δώρα που έλαβε, οι μαζικές ευχές σε μεγάλες γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα και άλλες, παρόμοιες περιστάσεις, που απαιτούν να αφιερώσεις χρόνο που δεν διαθέτεις, αλλά οφείλεις να δράσεις.

Η εφαρμογή μπορεί, ενδεικτικά, να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη απάντηση του τύπου: «Αγαπητοί φίλοι, Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας στο γάμο μας, αλλά και το δώρο που μας χαρίσατε. Χαρήκαμε ιδιαίτερα που μοιραστήκατε μαζί μας αυτή τη σημαντική για εμάς ημέρα και μας τιμήσατε με την παρουσία σας.  Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας και σας ευχόμαστε τα καλύτερα. Με αγάπη».

Μάλιστα, εάν πειραματιστείς λίγο με την εφαρμογή, θα μπορέσεις τελικά να φτιάξεις το ιδανικό μήνυμα, που θα σε αντιπροσωπεύει και θα «κάνει τη δουλειά» για σένα. Παράλληλα, μπορείς να το τροποποιείς και να το αναδιαμορφώνεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, όταν κρίνεις ότι κάτι πρέπει να προστεθεί ή να αφαιρεθεί.

Η ουσία, όμως, είναι μην ξοδέψεις υπερβολικό χρόνο ενασχόλησης με την εφαρμογή. Ουσιαστικά, το ChatGPT θα σε βοηθήσει να συντάξεις ένα αρχικό «σώμα» ενός κειμένου που σε δυσκολεύει ή σε καθυστερεί από άλλες, σημαντικότερες υποχρεώσεις, ώστε να ολοκληρώσεις γρηγορότερα και αποτελεσματικά μια τυπική επικοινωνία.

Το bot είναι ικανό να γράψει και πιο λεπτομερή πράγματα εάν του δώσεις τις κατάλληλες κατευθύνσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να αναθέσεις στο ChatGPT τη σύνθεση του βιογραφικού σου και στη συνέχεια να του ζητήσεις να δημιουργήσει μερικές συνοδευτικές επιστολές για τις αιτήσεις που θέλεις να συμπληρώσεις.

Αυτό που πραγματικά θα λατρέψεις περισσότερο απ’ όλα είναι η δυνατότητα της εφαρμογής να πει αντί για εσένα κάτι με πιο ευγενικό και ωραιοποιημένο τρόπο. Θα σε γλιτώσει από περιττή ένταση και πιθανότατα θα καταφέρεις αυτό στο οποίο στόχευες!Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *