Να γιατί οι γυναίκες δηλώνουν… άντρες στο Instagram

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες δηλώνουν «άντρες» στο Instagram, μια τάση που έχει να κάνει με τον αλγόριθμο που εγκαινίασε φέτος το κοινωνικό μέσο και οι περισσότερες χαρακτηρίζουν σεξιστικό.

Σύμφωνα με τους «κανόνες της κοινότητας» του Instagram, δεν επιτρέπεται το γυμνό περιεχόμενο. Και συγκεκριμένα «φωτογραφίες, βίντεο και ψηφιακό περιεχόμενο που απεικονίζουν σεξουαλική επαφή, γεννητικά όργανα ή κοντινά πλάνα σε εντελώς γυμνά οπίσθια. Επίσης, ισχύει για τις φωτογραφίες που απεικονίζουν γυναικείες θηλές».

Τον Απρίλιο ωστόσο το Instagram άλλαξε τον αλγόριθμό του και πλέον διαβάζει ως γυμνό ακόμα και περιεχόμενο που δεν παραβιάζει ευθέως τις κατευθυντήριες γραμμές του. Περιορίζοντας δηλαδή την ορατότητα τέτοιων «ακατάλληλων» αναρτήσεων.

Να γιατί οι γυναίκες δηλώνουν… άντρες στο Instagram

Η αλλαγή ήταν στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχει εισάγει το Facebook έπειτα από τις κριτικές που είχε δεχτεί. Κι ενώ η κίνηση δεν μοιάζει και τόσο κακή, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως παραβιάζει βασικά δικαιώματα περιθωριακών ομάδων.

Η πλατφόρμα για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Salty, μας λέει σε έκθεσή της πως οι λογαριασμοί των ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό περιεχόμενο σβήνονται χωρίς λόγο από το Instagram ή απενεργοποιούνται γιατί παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας. Χωρίς να παρέχεται κάθε φορά εξήγηση για όλα αυτά.

Όσοι θεωρούν πως πλήττονται από τον νέο τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν βρει τη λύση στην απλή αλλαγή του φύλου τους. Δηλώνοντας «άντρες», πολλές γυναίκες με οριακό περιεχόμενο, όπως pole dancing ας πούμε, βλέπουν τις αναρτήσεις τους να εμφανίζονται κανονικά και να μη βιώνουν κανενός είδους περιορισμό στην έκφραση.

Όπως ισχυρίζεται η έκθεση του Salty, ο αντρικός λογαριασμός παραβιάζει δυσκολότερα τους όρους του Instagram, ακόμα κι όταν αφορά στο ίδιο ακριβώς περιεχόμενο…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε περισσότερα για χρήσιμες συμβουλές για τη γυναίκα.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Πώς να φτιάξεις γρήγορα τις αφέλειες χωρίς πιστολάκι

Πα Νοέ 29 , 2019
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/na-giati-i-gynekes-dilonoun-antres-sto-instagram/"></div>Δίνουν γαλλικό αέρα στην εμφάνιση και μια νότα μυστηρίου στο όλο look. Μιλάμε φυσικά για τις αφέλειες, ένα haircut που παραμένει πάντα μοδάτο και σικ. Μόνο που για τις περισσότερες εκεί έξω οι αφέλειες σημαίνουν και συνεχές styling. Και η αλήθεια είναι πως το χρειάζονται, τα πράγματα μπορούν ωστόσο να […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/na-giati-i-gynekes-dilonoun-antres-sto-instagram/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Πώς να φτιάξεις γρήγορα τις αφέλειες χωρίς πιστολάκι