shutterstock meta

Meta: Συνεχίζουμε τη «μάχη» με τα «τρολ»



Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν από λίγες ημέρες απέσυρε από το Instagram μία ομάδα από «τρολ» με έδρα τη Ρωσία, η οποία προχωρήσει σε διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μίλτος Σακελλάρης

Στη συνεχιζόμενη «μάχη» της κατά των τρολ που χρησιμοποιούν ψεύτικούς λογαριασμούς αναφέρθηκε η εταιρεία Meta, η οποία κατέχει το Facebook και το Instagram.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν από λίγες ημέρες απέσυρε από το Instagram μία ομάδα από «τρολ» με έδρα τη Ρωσία, η οποία προχωρήσει σε διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής πληροφοριών παγκόσμιων απειλών, Μπεν Νίμο, επισήμανε πως η συγκεκριμένη ομάδα, που αναφέρεται ως “Cyber​​Front Z”, με έδρα την Αγία Πετρούπολη, εντοπίστηκε από τη Meta στα μέσα Μαρτίου και καταργήθηκε στις αρχές Απριλίου. Η Τριμηνιαία Έκθεση του Meta, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, σημείωσε επίσης ότι η ομάδα συνδέθηκε με άτομα που είχαν συνδεθεί με την Υπηρεσία Ερευνών Διαδικτύου, μια από τις σημαντικότερες οντότητες που εμπλέκονται στις εκτεταμένες προσπάθειες της Ρωσίας να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Από τότε που καταρρίφθηκε, η «φάρμα των τρολ» προσπάθησε να επιστρέψει, λέει η έκθεση, αλλά η εταιρεία συνεχίζει να εντοπίζει αυτές τις προσπάθειες και να τις απενεργοποιεί. Ο Νίμο τόνισε επιπλέον πως η συγκεκριμένη ομάδα από τρολ προσέλαβε δεκάδες ανθρώπους για να κάνει αυτό που φαινόταν να μοιάζει με αυθεντικές αναρτήσεις που υπερασπίζονται τη Ρωσία και επικρίνουν την Ουκρανία.

«Διατηρούσαν ένα κανάλι Telegram που έλεγε στους ανθρώπους βασικά να αφήνουν φιλορωσικά σχόλια σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δημόσια πρόσωπα, δημοσιογράφους, πολιτικούς, διασημότητες, όπως η Angelina Jolie και ο Morgan Freeman», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ξεκαθαρίζοντας πως η συγκεκριμένη ομάδα στοχεύει χρήστες στο LinkedIn, στο Twitter και σε «πολλές διαφορετικές πλατφόρμες».

 Στην έκθεσή της, η Meta είπε ότι η ομάδα”Cyber ​​Front Z”, διαχειριζόταν 45 λογαριασμούς στο Facebook και 1.037 λογαριασμούς στο Instagram. Ανέφερε επίσης ότι περίπου 49.000 λογαριασμοί ακολούθησαν έναν ή περισσότερους από τους λογαριασμούς Instagram.

Πέρα από τη Ρωσία, η έκθεση περιγράφει επίσης τις ενέργειες που έλαβε η Meta κατά της ομάδας χάκερ APT 36, η οποία δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή. Η ομάδα στόχευε χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο Αφγανιστάν, την Ινδία, το Πακιστάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία χρησιμοποιώντας διάφορες κακόβουλες τακτικές για να μολύνουν συσκευές με ύποπτο λογισμικό.

Πηγή: skai.gr



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *