tsigkoglou 1 1

L’Oreal Hellas, επετειακή έκθεση για το Θηλυκό Πρόσωπο της Επιστήμης

Η L’Oréal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO γιορτάζουν τα 20 χρόνια του Διεθνούς Προγράμματος L’ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη μέσα από μια μοναδική Επετειακή Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις 20-23 Σεπτεμβρίου 2018.
tsigkoglou 1Δρ Τζωρτζίνα Ξάνθου-Τσιγκόγλου
Η Έκθεση θα παρουσιάσει τη συνολική συνεισφορά του θεσμού παγκοσμίως, κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στο Ελληνικό Πρόγραμμα, μέσα από μια σειρά δυναμικών φωτογραφικών πορτραίτων Ελληνίδων βραβευμένων επιστημόνων του θεσμού από τον Τάσσο Βρεττό.
fostira 1Δρ Φλωρεντία Φωστήρα
Στο πλαίσιο της 20ης Επετείου του θεσμού, η L’Oréal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO θα διοργανώσουν για πρώτη φορά στη χώρα μας και μια Επιστημονική Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).
lamari 1Δρ Φωτεινή Λάμαρη
Οι ενέργειες αυτές έχουν σκοπό να ρίξουν φως στο «θηλυκό πρόσωπο της επιστήμης», τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως «ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη χρειάζεται γυναίκες».
dalla 1Δρ Χριστίνα Δάλλα
Οι γυναίκες εξακολουθούν να υπο-εκπροσωπούνται στη δημόσια και επαγγελματική ζωή, ιδιαίτερα στο χώρο των Επιστημών, όπου το «γυάλινο ταβάνι» υπάρχει ακόμα.
mpoukouvala 1Δρ Σωτηρία Μπουκουβάλα
Σήμερα, μόνο 28% των επιστημόνων είναι γυναίκες και μόλις 3% των Βραβείων Νόμπελ έχουν απονεμηθεί σε γυναίκες από το 1901, όταν και καθιερώθηκε ο θεσμός.
piperi 1Δρ Χριστίνα Πιπέρη
Ωστόσο, υπάρχουν πολλές σπουδαίες γυναίκες επιστήμονες και το να τις βοηθήσουμε να κάνουν το έργο τους γνωστό είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων στην επιστήμη.
kampa 1Δρ Μαριλένα Καμπά
Το Διεθνές Πρόγραμμα L’ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη ιδρύθηκε το 1998 με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ των δύο φύλων στον κόσμο της επιστήμης.
xroni 1Δρ Αγγελική Χρόνη
Από την έναρξη του Προγράμματος μέχρι σήμερα, 3.124 γυναίκες επιστήμονες έχουν διακριθεί σε 117 χώρες.
gewrgitsi 1Δρ Γεωργίτση Μαριάνθη
Συγκεκριμένα, 102 έλαβαν βραβεία για αριστεία στην επιστήμη, εκ των οποίων 3 στη συνέχεια κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ, ενώ 3.022 ταλαντούχες νέες γυναίκες έλαβαν υποτροφίες προκειμένου να ολοκληρώσουν το πολλά υποσχόμενο ερευνητικό τους έργο.
andreopoulou 1Δρ Αικατερίνη Ανδρεοπούλου
Τα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη εντάσσονται στο Διεθνές Πρόγραμμα.
mpraoudaki 1Δρ Μαρία Μπραουδάκη
Τα Βραβεία αυτά χορηγούνται σε συνεργασία με τη L’Oréal Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO με στόχο την προώθηση, την ενίσχυση, καθώς και τη στήριξη των επιτευγμάτων των γυναικών, που δραστηριοποιούνται στην έρευνα στον τομέα των Βιοεπιστημών ή των Φυσικών Επιστημών στην Ελλάδα.
mponanou 1Δρ. Άλκιστης Μπονάνου
Τα Ελληνικά Βραβεία θεσμοθετήθηκαν το 2006 και μέχρι σήμερα έχουν βραβεύσει 26 σπουδαίες γυναίκες ερευνήτριες.
katsikini 1Δρ Μαρία Κατσικίνη

Η έκθεση «το θηλυκό πρόσωπο της επιστήμης»

dima 1Δρ Αντιγόνη Δήμα
Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων του Διεθνούς Προγράμματος L’ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, η L’Oréal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, δημιουργούν μια ξεχωριστή Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), και παρουσιάζουν τους στόχους και τα επιτεύγματα του θεσμού στην πορεία αυτών των δύο δεκαετιών.
paulidou 1Δρ Βασιλική Παυλίδου
Το ταξίδι του επισκέπτη ξεκινάει από τις σημερινές προκλήσεις στον κόσμο της επιστήμης και τη συμβολή του προγράμματος σε διεθνές επίπεδο, για να καταλήξει στο Ελληνικό Πρόγραμμα και να μας συστήσει μέσα από μια νέα ματιά, τόσο τις Ελληνίδες Βραβευθείσες, όσο και το έργο τους.
sfuroera 1Δρ Γεωργία Σφυρόερα
Η κάμερα του έμπειρου φωτογράφου, Τάσσου Βρεττού, μέσα από τη διεισδυτική ματιά του, μας αποκαλύπτει την ομορφιά και την αλήθεια της γυναίκας πίσω από την επιστήμονα, μιας γυναίκας που οραματίζεται να συμβάλλει στην πρόοδο της ανθρωπότητας.
tzeli 1Δρ Δήμητρα Τζέλη
Πρόγραμμα & ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138

  • Πέμπτη 20/9 & Κυριακή 23/9 (10:00 – 18:00)
  • Παρασκευή 21/9 – Σάββατο 22/9 (10:00 – 22:00)

Είσοδος ελεύθερη
gazouli 1Δρ Μαρία Γαζούλη

Η επιστημονική ημερίδα «WOMEN IN SCIENCE CLASSES»

euthumiadou 1Δρ Ελένη Ευθυμιάδου
Η Έκθεση προχωρά ακόμα πιο μακριά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ένα επιπλέον καινοτόμο στοιχείο της είναι ότι αποτελεί την αφορμή για να εγκαινιαστεί ένας θεσμός ετήσιων συναντήσεων μεταξύ των σημερινών καταξιωμένων ερευνητών και των μελλοντικών επιστημόνων.
katragou 1Δρ Ελένη Κατράγκου
Η Ημερίδα Women In Science Classes,  που διοργανώνεται για πρώτη φορά το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, θα δώσει την ευκαιρία σε νέους φοιτήτές και ερευνητές να γνωρίσουν τις Ελληνίδες Βραβευμένες επιστήμονες, σε ένα πλαίσιο συνάντησης που θα ενθαρρύνει τη συζήτηση και το διάλογο για θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τις σπουδές τους και τη μελλοντική τους καριέρα.
makarwna 1Δρ Ελένη Μακαρώνα
Στόχος και φιλοδοξία αυτών των ημερίδων είναι να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και να ενδυναμώσουν τις νέες και τους νέους να ακολουθήσουν το όνειρό τους στον κόσμο της επιστήμης, ακολουθώντας το παράδειγμα των διακεκριμένων επιστημόνων του Ελληνικού Προγράμματος.
dasura 1Δρ Καλλιόπη Δασύρα
Επιστημονική ημερίδα «WOMEN IN SCIENCE CLASSES»
krokida 1Δρ Μαγδαληνή Κροκίδα
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138

  • Σάββατο 22/9/2018  (10:00 – 14:30)

Είσοδος ελεύθερη

Ομιλήτριες: Βραβευθείσες επιστήμονες του Ελληνικού Προγράμματος L’ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη

Συντονιστής: Δρ Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Καθηγητής Χημείας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.