Λίμνη Resia, το αρχαίο βυθισμένο χωριό

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Εντυπωσιάζεσαι με την εικόνα της λίμνης Resia στη βόρεια Ιταλία. Στο μέσο της σχεδόν εξέχει ένα μεσαιωνικό καμπαναριό, χωρίς τίποτα άλλο γύρω του να μαρτυρά ότι παλαιότερα εδώ υπήρχε ανθρώπινη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι και το 1939 στην περιοχή κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και την Ελβετία βρισκόντουσαν δύο αλπικά χωριουδάκια (Graun και Reschen), με τους κατοίκους τους να αρνούνται να τα εγκαταλείψουν παρά τη δύσκολη διαβίωση.

Λίμνη Resia, το αρχαίο βυθισμένο χωριό

Μια εταιρεία ηλεκτρισμού το 1939 θέλησε να ενοποιήσει δύο μικρότερες λίμνες δημιουργώντας μία μεγαλύτερη τεχνητή έτσι ώστε να υποβοηθήσει στη λειτουργία ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου. Τα έργα διακόπηκαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την περιοχή να πλημμυρίζει το 1950.

Λίμνη Resia, το αρχαίο βυθισμένο χωριό

Η στάθμη της τεχνητής λίμνης Resia ανέβηκε πέντε μέτρα, με αποτέλεσμα να καλύψει τα πάντα στο βυθό της. Τα δύο γραφικά χωριουδάκια, λοιπόν, βυθίστηκαν κάτω από την λίμνη και το μόνο που έχει μείνει μέχρι σήμερα να θυμίζει ότι κάποτε στην περιοχή υπήρχε ζωή είναι το καμπαναριό της εκκλησίας του χωριού Graun που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Λίμνη Resia, το αρχαίο βυθισμένο χωριό

Το χειμώνα το σκηνικό μοιάζει πραγματικά ονειρικό με τα νερά της λίμνης να παγώνουν και τους επισκέπτες να μπορούν να περπατήσουν μέχρι το καμπαναριό. Ο τοπικός θρύλος λέει πως τις κρύες νύχτες ο επισκέπτης της περιοχής μπορεί ακόμη και να ακούσει την καμπάνα να χτυπάει.

Δείτε περισσότερα για ταξίδια και διακοπές.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Το λάθος που κάνουμε πριν βάλουμε τα πιάτα στο πλυντήριο

Πα Μαΐ 3 , 2019
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/limni-resia-to-archeo-vythismeno-chorio/"></div>Το πλυντήριο πιάτων αποτελεί μια από τις αγαπημένες και πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές. Ωστόσο, οι περισσότεροι τείνουν να κάνουν λάθη στη χρήση του και το αποτέλεσμα να μην είναι το καλύτερο που θα μπορούσε… Οι περισσότεροι, πριν τοποθετήσουν πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα κλπ. μέσα στο πλυντήριο, τα ξεπλένουν, απομακρύνοντας τα υπολείμματα […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/limni-resia-to-archeo-vythismeno-chorio/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Το λάθος που κάνουμε πριν βάλουμε τα πιάτα στο πλυντήριο