5850777

Κλειστό λόγω πυρκαγιάς το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά


Στην πολυκατοικία όπου στεγάζεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά εκδηλώθηκε την Κυριακή η πυρκαγιά που ξέσπασε από το ισόγειο κατάστημα χρωμάτων και σιδηρικών, στην οδό Γούναρη 31-33.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, έτσι ώστε να μην επεκταθεί στα υπόλοιπα διαμερίσματα.

Πριν από περίπου τρεις μήνες είχε γίνει διάρρηξη του κτηρίου, κατά την οποία παραβιάστηκαν επτά γραφεία, μεταξύ των οποίων το αρχείο του δικαστηρίου, το computer room και γραφεία προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το σημερινό θλιβερό γεγονός, που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου και καθιστά άκρως επιτακτική την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Ήταν τυχαίο και ευτυχές ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ημέρα μη εργάσιμη, κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα και το Δικαστήριο είναι κλειστά. Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου και να μη θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή την πρόκληση σωματικών βλαβών στο προσωπικό του Δικαστηρίου, σε δικηγόρους και πολίτες. Στο χώρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά βρέθηκε άμεσα ο Προϊστάμενος του Δικαστηρίου, κ. Δήμος Χρυσός, Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων. Το κτίριο και οι υπηρεσίες του Δικαστηρίου αναμένεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι να αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς».Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *