katathlipsi-pos-borite-na-therapefsete-ton-eafto-sas-apo-tin-katathlipsi

Κατάθλιψη: Πως μπορείτε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας από την κατάθλιψη

katathlipsi-pos-borite-na-therapefsete-ton-eafto-sas-apo-tin-katathlipsi

Κατάθλιψη: Πως μπορείτε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας

Η Κατάθλιψη είναι μία χρόνια καταθλιπτική διαταραχή και είναι πολύ σοβαρή διαταραχή της ψυχικής διάθεσης του ανθρώπου. Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά τραύματα που επηρεάζουν το πως αισθάνεστε, το πως σκέφτεστε και το πως χειρίζεστε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως ο ύπνος, το φαγητό και η εργασία σας.

Οι μορφές κατάθλιψης είναι αρκετές και διαφορετικές. Βέβαια μαι μορφή κατάθλιψης μπορεί να ξεκινήσει από ελαφρύ στάδιο και να φτάσει σε αρκετά χειρότερη και δύσκολη κατάσταση που χρήζει αντιμετώπιση απευθείας.

Τα προβλήματα και οι ατυχίες είναι ένα κομμάτι της ζωής μας. Ο καθένας βιώνει τη δυστυχία και πολλοί άνθρωποι μπορεί να βιώσουν την κατάθλιψη προσωρινά όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελαν.

Και άλλοι ασθενείς όμως μπορούν να τη βιώσουν πολύ βαριά. Σε αυτό το στάδιο οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη κατάσταση την οποία βιώνουν και τα βλέπουν όλα μαύρα, ακόμη και κάτι καλό να τους συμβεί δεν μπορούν να το διακρίνουν διότι βλέπουν ένα τοίχο μπροστά τους που δεν τους επιτρέπει να δουν τα όμορφα μικρά πράγματα της ζωής.

Δείτε με 5 εύκολους τρόπους πως να θεραπεύσετε τον ίδιο σας τον εαυτό

1 Κάντε την άσκηση καθημερινότητα σας

Η σωματική άσκηση, βοηθάει όχι μόνο στην καλή φυσική σας κατάσταση, αλλά και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Και αυτό γιατί παράγονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες, δηλαδή ουσίες, που μειώνουν τον σωματικό και ψυχικό πόνο και προκαλούν ευφορία.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται, εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από εκείνους που δεν ασχολούνται με κάποια φυσική δραστηριότητα, και αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες.

2 Κάντε κάτι δημιουργικό

Γενικά η χρήση της εικαστικής τέχνης, θεωρείται μέθοδος που βοηθά ιδιαίτερα ένα καταθλιπτικό άτομο να αποβάλλει τα άγχη και τις εσωτερικές του συγκρούσεις, να αναπτύξει τη δημιουργική του ικανότητα, αλλά και να επικοινωνήσει καλύτερα με το περιβάλλον του.

Επίσης ότι η τέχνη είναι λυτρωτική και θεραπευτική σε όλους τους πάσχοντες από ψυχικά νοσήματα, ανεξαρτήτου επαγγέλματος.

3 Βάλτε τάξη στη ζωή σας και οργανώστε τη μέρα σας

Είναι σημαντικό για όσους πάσχουν από κατάθλιψη, να διατηρούν μια καθημερινή ρουτίνα στο πρόγραμμά τους, καθώς αυτό βοηθάει να αποφεύγεται η παραμονή στο σπίτι, που μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Να κάνετε αυτό που σας ευχαριστεί περισσότερο και όχι κάτι που το βλέπετε σαν αγγαρεία. Σημασία έχει να μην μείνετε σε απραξία και ακόμα να διατηρήσετε την επικοινωνία με εκείνους για τους οποίους νοιάζεστε και που νοιάζονται για σας.

4 Ανεβάστε τη σεροτονίνη σας, με την κατάλληλη διατροφή

Κανένα τρόφιμο δεν αποτελεί μαγική συνταγή για την καταπολέμηση της κατάθλιψης, αλλά ορισμένα μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεσή σας περισσότερο από άλλα.

Όπως είναι για παράδειγμα, οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και βιταμίνη C ενισχύουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο που παράλληλα συνδέεται με τη διάθεση.

5 Μπορείτε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο

Πολλές έρευνες έχουν δείξε ότι όσοι έχουν στο σπίτι τους ένα κατοικίδιο σκύλο ή γάτα, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, ενώ σε άτομα με ήδη πρόβλημα κατάθλιψης, η απόκτηση ενός τετράποδου φίλου λειτουργεί καταλυτικά.

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό ψυχολόγο

Δεν είναι κακό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ψυχολόγο διότι εκείνος μπορεί να ας βοηθήσει ώστε να ξεπεράσετε την άσχημη και δυσμενή ασθένεια που σας ταλαιπωρεί καιρό τώρα.

Εκείνος μπορεί με τους τρόπους αντιμετώπισης που γνωρίζει να σας βοηθήσει και να ξεπεράσετε την ασθένεια πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζατε.

Οι Ψυχολόγοι Θεσσαλονίκη και οι ψυχολόγοι Αθήνα  μπορούν να σας θεραπεύσουν από την κατάθλιψη και όποιο πρόβλημα γενικά αντιμετωπίζετε.

Μπορείτε ακόμη να κλείσετε ραντεβού με ένα ψυχολόγο online σε περίπτωση που δεν βρίσκεστε στη πόλη της Θεσσαλονίκης η της Αθήνας.

Δείτε περισσότερα για την αυτοϊαση της κατάθλιψης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *