Καλοκαίρι και διαβήτης

Πάντα μου άρεσε ο εναλλακτικός τρόπος ζωής. Εναλλακτικές διακοπές, εναλλακτικά σπορ, εναλλακτική διασκέδαση… Μόνο ένα πράγμα επάνω μου δε συμβάδιζε ποτέ με τον εναλλακτικό τρόπο ζωής που ακολουθούσα: ο διαβήτης.

Όταν το ανακάλυψα, σχετικά πρόσφατα σε ηλικία 30 ετών, στην αρχή το αρνήθηκα, με δυσκόλεψε το γεγονός ότι για να έχω τον έλεγχο της γλυκόζης μου έπρεπε να τρυπώ τα δάκτυλά μου συχνά. Η διαδικασία με περιόριζε, πολλές φορές με έφερνε και σε αμηχανία. Δεν είναι κι εύκολο όταν βρίσκεσαι στο βουνό ή σε ελεύθερο camping να την ακολουθείς!

Και φυσικά, πάντα έχεις το άγχος της υπογλυκαιμίας, γιατί δεν είναι εύκολο να ελέγχεις την τάση της γλυκόζης σου. Κόντρα σε όλα αυτά, εγώ αποφάσισα πως έπρεπε να βρω τρόπους να συμβιβαστώ και να προχωρήσω. Δε θα άφηνα για κανένα λόγο το camping τα καλοκαίρια, το surf και τις πεζοπορίες! Και όταν έμαθα για το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre, απελευθερώθηκα, απλά κάνοντας τον αισθητήρα του… κολλητό μου!

Σήμερα νιώθω πιο συγκεντρωμένος στις δραστηριότητές μου, χάρη στο σύστημα FreeStyle Libre. Από την ημέρα που το ανακάλυψα πολλά πράγματα άλλαξαν στην καθημερινότητά μου. Με μια απλή σάρωση που κρατά ένα μόλις 1 δευτερόλεπτο, έχω πλήρη εικόνα της γλυκόζης μου κάθε στιγμή της ημέρας, όπου κι αν βρίσκομαι! Έτσι μπορώ να διαχειρίζομαι αποτελεσματικότερα την καθημερινότητά μου και να προλαμβάνω επικείμενες υπογλυκαιμίες!

ABBOTT2

Kι όλα αυτά, χάρη στον αισθητήρα που βρίσκεται εκεί, στο πίσω μέρος του μπράτσου μου, χωρίς να με ενοχλεί, παντού και πάντα κολλητός: στις εξορμήσεις, στη δράση, στην περιπέτεια. Μπορώ να τον συμβουλεύομαι όποτε θέλω, ακόμη κι αν είμαι σκαρφαλωμένος στα βράχια, και να παρακολουθώ εύκολα εάν η γλυκόζη μου ανεβαίνει, κατεβαίνει ή παραμένει σταθερή, και σε τι ρυθμό!

Την ελευθερία που πάντα ήθελα – ειδικά για το καλοκαίρι που πάντα αμελούσα την τακτική μέτρηση σακχάρου γιατί ζούσα πιο ανέμελα – τώρα την έχω στο χέρι μου, με τον αισθητήρα FreeStyle Libre! Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, δεν θα με περιορίσω, δεν θα κάνω δεύτερες σκέψεις και δεν θα συμβιβαστώ. Γιατί ο… «κολλητός» μου με απαλλάσσει από τρυπήματα στα δάκτυλα στις αμμουδιές, και είναι ο τέλειος φίλος για κολύμπι, αφού αντέχει και μέσα στο νερό για μισή ώρα και σε βάθος μέχρι 1 μέτρο! Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα αφού όταν έχεις τη θάλασσα μπροστά στα πόδια σου, θέλεις να είσαι ελεύθερος!

LIBRE MAN 3

Aν με ρωτήσεις τώρα, θα σου πω πως δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου με το διαβήτη διαφορετικά. Χωρίς την ελευθερία που μου προσφέρει το σύστημα FreeStyle Libre, χωρίς να ζω τις στιγμές, χωρίς να βιώνω την ανεμελιά! Η ζωή, άλλωστε, είναι μια όμορφη περιπέτεια, που πρέπει να ζούμε ελεύθερα και ξένοιαστα, δίνοντας σημασία στα ωραία. Κι ο διαβήτης, ας το πάρει απόφαση ότι δεν μπορεί να μας δεσμεύσει. Γιατί η ελευθερία στη διαχείριση του διαβήτη είναι πια στο χέρι μας.

Δείτε περισσότερα για την υγεία και τη διατροφή.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *