Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στην Ολλανδία ως τουριστικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές


Ολλανδή blogger επισκέφτηκε για πέντε ημέρες την πόλη μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών

Ως τουριστικός προορισμός ιδανικός για οικογένειες με παιδιά θα προβληθεί στην Ολλανδία η Θεσσαλονίκη, μετά την επίσκεψη στην πόλη της Elka Maria Gemme Lamberdine, συντάκτριας και ιστολόγου (blogger) της ολλανδικής ιστοσελίδας του «Gezin op Reis», η οποία εξειδικεύεται στα οικογενειακά ταξίδια και προσελκύει 150.000 επισκέπτες.

Η Ολλανδή blogger επισκέφτηκε για πέντε ημέρες τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 8 και 5 ετών, με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών και στη συνέχεια η οικογένεια βρέθηκε στη Χαλκιδική, όπου πέρασε ένα ακόμα πενθήμερο. «Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε ευκαιρία να προβληθεί και η εναλλακτική αυτή πτυχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής ως τοποθεσιών κατάλληλων για ταξίδια με μικρά παιδιά. Για τον λόγο αυτόν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σχεδίασε για την οικογένεια ένα ενδεικτικό πρόγραμμα πέντε ημερών στην πόλη με προτάσεις κυρίως για παιδιά, το οποίο τελικά οι Ολλανδοί επισκέπτες ακολούθησαν κατά γράμμα» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Η Ολλανδή blogger και η οικογένειά της επιδόθηκαν σε βόλτες και ποδηλατάδες στα πάρκα της πόλης και στο παραλιακό μέτωπο. Οι ηλιόλουστες μέρες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ευνόησαν τις μετακινήσεις τους προς τα Κάστρα και την Άνω Πόλη, αλλά και εκτός πόλης, προς το Λευκοχώρι Θεσσαλονίκης. Εκεί η οικογένεια είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τα ζώα και τη φύση, να κάνει πεζοπορία, mountain bike, πικ-νικ και ιππασία.

«Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης θεώρησε σκόπιμο να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά με επίκεντρο την τεχνολογία που συνδυάζουν και τη διασκέδαση στο ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας. Εκεί, οι μικροί επισκέπτες δοκίμασαν μάσκες VR (εικονικής πραγματικότητας), παρακολούθησαν εκπαιδευτικές 3D προβολές και περιηγήθηκαν στους χώρους του. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συνεχίζει την προσπάθεια να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε προορισμό φιλικό για οικογενειακά ταξίδια και να ανεβεί η πόλη υψηλότερα στις προτιμήσεις των οικογενειών που αναζητούν τον ιδανικό προορισμό για τις διακοπές τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Tags

Ολλανδία Θεσσαλονίκη

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *