wk367778303 1

Η ριζοσπαστική αγγελία μιας γυναίκας χωρίς σύντροφο που ήθελε να γίνει μητέρα

Διένυε ήδη τη δεκαετία των 30 και είχε κουραστεί να ψάχνει τον τέλειο σύζυγο και πατέρα των παιδιών της. Μια σειρά από αποτυχημένες σχέσεις την είχαν απογοητεύει. Ήθελε όμως πολύ να γίνει μητέρα. Έτσι πριν από περίπου δέκα μήνες είπε να δοκιμάσει μια ριζοσπαστική προσέγγιση: να βρει πατέρα για το παιδί της μέσω μιας διαδικτυακής αγγελίας.

«Είμαι στα 30 μου και έχω εγκαταλείψει την προσπάθεια αναζήτησης του κ. Σωστού ή του κ. Λάθους. Θέλω ένα μωρό», έγραφε η διαφήμισή της που αναρτήθηκε σε έναν ιστότοπο αγγελιών, το Craigslist. Ο πατέρας θα έπρεπε να έχει ύψος άνω του 1,75, να είναι μικρότερος από 40 ετών και να είναι διατεθειμένος να υποβληθεί σε εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Θα έπρεπε επίσης να διαθέσει «μερικές ημέρες για συχνό σεξ»!

Η Τζέσικα δεν μετανιώνει μέχρι σήμερα για την ανορθόδοξη αυτή προσέγγισή της. «Οι παππούδες μας δεν περνούσαν χρόνια ολόκληρα ως συγκάτοικοι. Η δημιουργία μιας οικογένειας ήταν ο στόχος της προσπάθειάς τους», λέει. Η ίδια έβλεπε και πολλούς φίλους της να ξεκινούν μια οικογένεια έπειτα από έναν «τρελό έρωτα», μόνο και μόνο για να χωρίσουν λίγο καιρό αργότερα.

«Αποφάσισα ότι θα θυσίαζα τον ρομαντισμό εφόσον το παιδί θα είχε δύο γονείς που θα το αγαπούσαν και θα το πρόσεχαν», τονίζει στο BBC.

Ζητείται μπαμπάς!

wk367778303

Ανάρτησε την αγγελία στο Craigslist την ώρα που βρισκόταν στο λεωφορείο. Μέχρι να φτάσει στον προορισμό της, το κεντρικό Λονδίνο, είχε ήδη λάβει μια σειρά από απαντήσεις. Και κανόνισε μια συνάντηση με τον περισσότερο υποσχόμενο υποψήφιο την ίδια εκείνη βραδιά.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η Τζέσικα ήταν σε μια μακροχρόνια σχέση με τον Ντέιβιντ. Όπως και η ίδια, εκείνος ήθελε παιδιά, αλλά δεν… βιαζόταν. «Ήθελε να περιμένει μέχρι να νιώσει καλύτερα με τη ζωή του και την καριέρα του. Σκεφτόμουν: Έλα τώρα!».

Ήθελε να κάνει παιδί από τη στιγμή που έκλεισε τα 30 και ζήλευε τους φίλους της που ξεκινούσαν οικογένειες. Αυτό που την αναστάτωσε ακόμη περισσότερο ήταν μια επίσκεψη σε μια θεία της στο νοσοκομείο. Η θεία δεν είχε παιδιά και η Τζέσικα πίστευε ότι οι γιατροί την αγνοούσαν, καθώς δεν υπήρχε κανένας δικός της άνθρωπος να τους ασκήσει πίεση για να την προσέξουν καλύτερα. «Σκέφτηκα ότι υπήρχε ένα ρίσκο για εμένα να καταλήξω σε μια παρόμοια κατάσταση αν δεν έκανα παιδιά».

Τερμάτισε τη συνάντησή της με τον Ντέιβιντ τον Μάρτιο του 2016 και σχεδόν αμέσως άρχισε να βγαίνει με έναν συνάδελφό της, τον Σκοτ. Και εκείνος ήθελε να κάνει ένα μωρό, αλλά μετά από προσπάθειες έξι μηνών δεν υπήρχε καμία εξέλιξη. Πήγαν λοιπόν στον γιατρό, που τους πρότεινε να κάνουν εξετάσεις. Οι δικές της ήταν εντάξει, του Σκοτ όμως έδειξαν ότι υπήρχαν ζητήματα γονιμότητας. «Δεν αντέδρασε καλά στο νέο και κατέρρευσε. Δεν ένιωθα ότι είχα την ικανότητα να τον στηρίξω», λέει η Τζέσικα. Ο χωρισμός ήρθε μετά από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους το 2016.

Η επόμενη κίνησή της ήταν να μιλήσει με έναν γυναικολόγο, ο οποίος της πρότεινε την εξωσωματική γονιμοποίηση με δότη σπέρματος. Η Τζέσικα ήθελε όμως το παιδί της να έχει έναν πατέρα που θα το νοιάζεται και έτσι δεν ενθουσιάστηκε με την ιδέα. Το συζήτησε, ωστόσο, με μια φίλη της, που της απάντησε: «Γιατί να ξοδέψεις 700 λίρες για σπέρμα όταν μπορεί να πας στο μπαρ και να βρεις κάποιον που θα στο προσφέρει δωρεάν μετά χαράς;». Η ίδια δεν ήθελε όμως να βρει απλώς κάποιον σε ένα μπαρ και να κάνει σεξ μαζί του, χωρίς να ξέρει τίποτα για το ιατρικό του ιστορικό. Δεν ήθελε επίσης να «παγιδεύσει» κάποιον σε μια εγκυμοσύνη.

Μια άλλη εναλλακτική που σκέφτηκε να εξερευνήσει ήταν οι εφαρμογές για γνωριμίες. Ως καθηγήτρια όμως δεν ήθελε να αναρτήσει στο διαδίκτυο μια φωτογραφία τη, καθώς ανησυχούσε ότι κάποιος μαθητής της μπορεί να την έβλεπε. Έτσι σκέφτηκε το Craigslist. Πληκτρολόγησε την αγγελία στο λεωφορείο και την ανάρτησε στο τμήμα με τα «προσωπικά».

Δεν έθεσε υπερβολικά πολλές παραμέτρους για τον πατέρα του παιδιού της. Μόνο ύψος, ηλικία και σεξουαλική υγεία. «Ήθελα απλώς να γνωρίσω έναν καλό άνθρωπο με τον οποίο μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες», λέει. Άρχισε να λαμβάνει αρκετές απαντήσεις, ορισμένες από τις οποίες συνοδεύονταν και με φωτογραφίες από… πέη. Ορισμένοι της έγγραψαν ότι έχουν βοηθήσει αρκετές ακόμη γυναίκες με το ίδιο θέμα, κάτι που την αποθάρρυνε. «Το τελευταίο που χρειαζόμουν ήταν το παιδί μου να βρεθεί σε ένα πάρτι και να ερωτοτροπεί με συγγενείς χωρίς να το γνωρίζει». Ένας άντρας της έγραψε ότι ήταν απεγνωσμένος για ένα παιδί μετά την αποβολή της πρώην συντρόφου του. Ούτε αυτός της γέμισε το μάτι. Ένιωσε ότι ήταν υπερβολικά ευάλωτος.

Υποψήφιος Νο…

wk728510233

Και τότε έλαβε ένα μέιλ από τον Ρος. Ήταν 33 ετών και ζούσε επίσης στο Λονδίνο. Είχε και εκείνος ορισμένες καταστροφικές σχέσεις, αλλά λάτρευε το γεγονός ότι ήταν θείος και ήθελε να γίνει πατέρας. Οι δυο τους συμφώνησαν να συναντηθούν για ποτό εκείνο το βράδυ. «Σκέφτηκα ότι ήταν πολύ πιο εμφανίσιμος από κοντά σε σχέση με τη φωτογραφία που είχε στείλει», λέει η Τζέσικα.

Όπως διαπίστωσαν, είχαν διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, συμφώνησαν όμως ότι «υπάρχει ένας θεός που αγαπά τους πάντες» και ότι θα ήθελαν «ένα παιδί να αισθάνεται άνετα με ανθρώπους οποιασδήποτε πίστης». Το πρώτο αυτό ραντεβού έκλεισε με ένα φιλί. Λίγες ημέρες αργότερα, βγήκαν για δείπνο και κανόνισαν να πάνε για ιατρικές εξετάσεις. Στο τέταρτο ραντεβού ήρθε και το σεξ.

«Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για ένα παιδί, γνωρίζοντας ότι θα έπαιρνε κάποιο διάστημα». Μέσα σε λίγες εβδομάδες όμως η Τζέσικα κρατούσε στα χέρια της ένα τεστ εγκυμοσύνης θετικό. «Έμαθα ότι είμαι έγκυος περίπου έξι εβδομάδες αφότου ανάρτησα την αγγελία. Ήταν μια έκπληξη. Σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμενα», σημειώνει. Μάλιστα, ο Ρος δεν είχε προλάβει καν να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το ζευγάρι αποφάσισε να μη συντάξει κάποιο συμβόλαιο για τα επιμέρους της σχέσης και συμφώνησε να μην έχει σεξουαλικές σχέσεις με τρίτους. «Δεν ήθελα να βάλω ταμπέλα στη σχέση μου με τον Ρος. Ήμουν χαρούμενη που ήμουν έγκυος, αλλά ανησυχούσα ότι αυτό μπορεί να με έκανε να σκεφτώ ότι είμαι ερωτευμένη μαζί του».

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο Ρος ήταν δίπλα της και τη συνόδευε στον γιατρό. Είχαν ακόμη και καβγάδες για το αν θα μάθαιναν το φύλο του παιδιού, κάτι που την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι μάλλον είχαν αρχίσει να δημιουργούνται συναισθήματα για εκείνον.

Στους γονείς τους ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη, χωρίς όμως να διευκρινίσουν πώς προέκυψαν όλα. Ο Ρος μετακόμισε στο σπίτι της δύο μήνες πριν από τη γέννα, που λόγω περιπλοκών, ανάγκασε τη Τζέσικα να μείνει στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα μετά. «Ο Ρος κοιμόταν σε ένα σλίπινγκ μπαγκ στο πάτωμα δίπλα μου όλον αυτόν τον καιρό»

Το ζευγάρι είναι σήμερα μαζί κάτι λιγότερο από έναν χρόνο και το μωρό τους είναι δύο μηνών. Ακόμη μαθαίνει πράγματα ο ένας για τον άλλον και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για ένα δεύτερο παιδί.

«Δεν μετανιώνω για τη διαφήμιση», λέει η Τζέσικα και συνεχίζει: «Δεν πιστεύω ότι μπορείς να έχεις αυτό που θέλεις με το να κάθεσαι και να περιμένεις υπομονετικά να προσγειωθεί στα πόδια σου!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *