Η πιο εντυπωσιακή παραλία της Ρόδου με μήκος 5 χλμ και για όλα τα γούστα

Δείτε τις φωτογραφίες

Η παραλία Αφάντου βρίσκεται 19 χλμ. νότια της Ρόδου και εκτείνεται σε ένα μεγάλο μήκος χιλιομέτρων. Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή παραλία στους Ροδίτες και το μεγαλύτερο μέρος της είναι με άμμο.

Στην περιοχή Αφάντου, στη Ρόδο, βρίσκεται ένας από τους παλαιότερους οικισμούς του νησιού και μία από τις πιο όμορφες παραλίες του.

Για το όνομα υπάρχουν τρεις εκδοχές. Κάποιοι το συνδέουν με τα ξακουστά υφαντά της περιοχής, άλλοι με έναν μεγαλοκτηματία της αρχαιότητας, που λεγόταν Εύφαντος, κι άλλοι με την τοποθεσία της, ανάμεσα σε λόφους, που την κάνει «άφαντη».

Η παραλία φτάνει σε μήκος τα πέντε χιλιόμετρα και έχει κάτι για κάθε γούστο. Το ατού της είναι τα κρυστάλλινα νερά της, ενώ το βότσαλο είναι ευχάριστο για τους λουόμενους. Είναι σε μεγάλο βαθμό οργανωμένη, παρέχονται θαλάσσια σπορ, και το κολύμπι είναι προφανώς απόλαυση. Να έχετε όμως τον νου σας, γιατί τα νερά βαθαίνουν απότομα.

Αν βρεθείτε σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ρόδου, κι αν αντέξετε να απομακρυνθείτε από τη θάλασσα, μην παραλείψετε μία επίσκεψη στα ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής, όπως τις εκθαμβωτικές Επτά Πηγές, μια κατάφυτη ρεματιά με πεύκα και πλατάνια, γεφυράκια και τεχνητή λίμνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *