1 3 1

Οι Κωδωνοφόροι βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

1 3

Μια γιορτή χαράς με χρώματα, μουσικές, τραγούδια και χορούς

Στον εκκωφαντικό και ξέφρενο ρυθμό χιλιάδων κουδουνιών δονείται η Θεσσαλονίκη, με τον κόσμο να συμμετέχει σε μια γιορτή χαράς με χρώματα, μουσικές, τραγούδια και χορούς.

Στα πλαίσια του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «οι δρόμοι του κουδουνιού», η πόλη ζει στον παλμό εθίμων, τελετουργιών και ιεροπραξιών μιας αρχέγονης πολιτιστικής μνήμης που διαπερνά την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ξεδιπλώνει πτυχές της ζωής και της παράδοσης της χώρας μας και αναδεικνύει ψηφίδες που συνθέτουν τη συλλογική ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Φέτος, ομάδες κωδωνοφόρων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από πολλές χώρες της Ευρώπης, με περισσότερους από 1.500 τελεστές των εθίμων, παίρνουν μέρος στη μεγάλη γιορτή ξεσηκώνοντας την πόλη, πραγματοποιώντας, κατά μήκος της παλιάς παραλίας, την καθιερωμένη μεγάλη πομπή των κωδωνοφόρων, με αφετηρία το Λευκό Πύργο και σημείο κατάληξης τον 1ο Προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενηθεί ο βασικός κορμός των δράσεων του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας.

Δείτε περισσότερα για ταξίδια και διακοπές.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *