Οι ιδιόκτητες κατοικίες «μαγνήτης» για ξένους και εγχώριους αγοραστές

Οι ιδιόκτητες κατοικίες «μαγνήτης» για ξένους και εγχώριους αγοραστές

Αποτελούν την καλύτερη και αποδοτικότερη λύση για τους επενδυτές αυτό το καλοκαίρι

Η κορυφαίας αναγνωσιμότητας γερμανική εφημερίδα Bild συγκαταλέγει την Ελλάδα στους πιο ασφαλείς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές του 2020, συμπεριλαμβάνοντάς την ανάμεσα στις χώρες που είναι σχεδόν ακίνδυνες από τον κοροναϊό, η επιλογή της ιδιωτικής κατοικίας από ξένους επενδυτές στη χώρα μας τώρα μοιάζει σωστότερη επιλογή από ποτέ.

Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά, πια, στο χώρο της επένδυσης στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφήνοντας πίσω της πιο σταθερές και δημοφιλείς αγορές, μέχρι πρότινος. Έτσι, η επόμενη μέρα στο χώρο του real estate στην ελληνική αγορά μοιάζει να είναι θετική, με την επένδυση σε ιδιωτικές κατοικίες να αποτελεί την καλύτερη και αποδοτικότερη λύση τόσο για τους ξένους, όσο και για τους εγχώριους, αγοραστές.

Η απόκτηση ενός second ή vacation home τόσο σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, όσο και σε στεριανούς, με τις ανταγωνιστικές τιμές στις οποίες διατίθενται οι ιδιωτικές κατοικίες -συναντώνται σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα σε διάσημους ευρωπαϊκούς προορισμούς- κερδίζει ολοένα και περισσότερο το έδαφος, αν αναλογιστεί κανείς την ασφάλεια, την άνεση και την πολυτέλεια που συνδυάζονται σε μία μόνο αγορά, εξασφαλίζοντας έτσι και έναν ασφαλή τρόπο για διακοπές, αλλά και μια προσοδοφόρα μακροπρόθεσμα επένδυση.

Σύμφωνα με τον κύριο Πάνο Χαραλαμπόπουλο, CEO Solum Property Solutions in association with PrimeYield, COO Protio, Advisory Board RICS Hellas και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος, και όσα είχε δηλώσει στο newsbeast.gr λίγο καιρό πριν «οι επενδύσεις σε ακίνητα, οικιστικά και μη, αποτελούσαν βασικό τρόπο αποταμίευσης αλλά και κουλτούρας των Ελλήνων επενδυτών, με σαφώς πιο συντηρητικό προφίλ ρίσκου σε σχέση με άλλες κατηγορίες επενδύσεων.

Η έλευση της πανδημίας του Covid-19 και η κίνηση των αξιών των ακινήτων εν γένει μετά από «αντίστοιχες» επιδημίες (Sars, Γρίπη του 1918) υποστηρίζει το συμπέρασμα της ασφαλέστερης επένδυσης. Όταν δε αυτή συνοδεύεται από ιστορικά χαμηλά επιτόκια τραπεζικού δανεισμού, τότε η αγορά κατοικίας αποτελεί μια συνετή επένδυση».

Με τα νέα δεδομένα, λοιπόν, οι επαγγελματίες του χώρου αναμένουν αυξημένη ζήτηση από το εσωτερικό για ιδιόκτητες κατοικίες σε περιοχές με οδική πρόσβαση ή σύντομα θαλάσσια πρόσβαση εξαιτίας της ευκολίας που αυτές παρουσιάζουν λόγω των πρωτοκόλλων υγιεινής που μπορούν να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν ευκολότερα συγκριτικά με ενοικιαζόμενες κατοικίες ή τουριστικά καταλύματα.

Δείτε περισσότερα για ταξίδια και διακοπές.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα εγκαινιάσει τράπεζα ανταλλαγής επιστημονικής γνώσης για τον κορονοϊό

Πα Μαΐ 15 , 2020
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/i-idioktites-katikies-magnitis-gia-xenous-ke-egchorious-agorastes/"></div>Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα εγκαινιάσει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή δεδομένων και αδειών χρήσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση σε ιατρικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις που επιτυγχάνονται στον αγώνα κατά του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του. Με τους προέδρους της Κόστα […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/i-idioktites-katikies-magnitis-gia-xenous-ke-egchorious-agorastes/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα εγκαινιάσει τράπεζα ανταλλαγής επιστημονικής γνώσης για τον κορονοϊό