fraport1

Η επιτυχημένη πορεία των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ελλάδας – News.gr


Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις για τις αερομεταφορές και τον τουρισμό

Στο πλαίσιο της συνολικής ενημέρωσης του κοινού, για την πορεία των 14 Περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδος, η Fraport Greece, φορέας Διαχείρισης και Λειτουργίας αυτών, παρέθεσε γεύμα ενημέρωσης με συμμετέχοντες τους εκπρόσωπους του τύπου, αναδεικνύοντας τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν τον τομέα των αερομεταφορών και του τουρισμού στη χώρα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κεντρικό ομιλητή κ. Γιώργο Βήλο, Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Fraport Greece, για μία πλειάδα θεμάτων, που αφορούσαν στη συνολική πορεία της εταιρείας, αλλά και θέματα τα οποία αφορούν ευρύτερα τον κλάδο. 

fraport2
Από αριστερά: ο κ. Σάββας Καραγιάννης, Επικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας, Fraport Greece, η κ. Κατερίνα Πολλάτου, Airline Marketing & Development Manager/ Commercial & Business Development, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece και ο κ. Χάρης Φίλος, Air Service Development Manager/ Commercial & Business Development

 

 

Μεταξύ άλλων, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την επισκόπηση της επιβατικής κίνησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων για το πρώτο 10μηνο του 2023, τις πρωτοβουλίες και ενέργειες της εταιρείας για την επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν, τους τρόπους και τα αποτελέσματα της προώθησης των 14 προορισμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας στον τουρισμό και στον κλάδο των αερομεταφορών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι τύπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Fraport Greece, να ανταλλάξουν απόψεις, για την πορεία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τη διαχείριση της τουριστικής ζήτησης και την ανάγκη επενδύσεων σε υποδομές, τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και της καινοτομίας στον κλάδο των αερομεταφορών και του τουρισμού και κυρίως, τις νέες τάσεις, αλλά και τις προκλήσεις, της επόμενης ημέρας.

Όσον αφορά την αυξανόμενη εξέλιξη της επιβατικής κίνησης τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 μηνών, τα 14 Ελληνικά Περιφερειακά Αεροδρόμια εξυπηρέτησαν στο σύνολό τους 32,3 εκατομμύρια επιβάτες (+8,4% vs 2022). Κατά το ίδιο διάστημα, η επιβατική κίνηση ξεπέρασε τις επιδόσεις του 2022 στην πλειοψηφία των αεροδρομίων.

Παράλληλα αναδείχθηκε και ο ρόλος της Fraport Greece στην προσέλκυση τουριστικών ροών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 1,8 δισ ευρώ για την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών πυλών εισόδου στη χώρα. Ενώ, κάθε χρόνο επενδύει περίπου 50 εκ ευρώ για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων. Η προσέλκυση τουριστών πραγματοποιείται επίσης μέσα από τη σύμπραξη με εθνικούς και τοπικούς φορείς για την χάραξη και υλοποίηση από κοινού προωθητικών προγραμμάτων σε αγορές στόχους. Τέλος, τονίστηκε και η σημασία της αξιοποίησης καναλιών επικοινωνίας όπως τα social media, το περιοδικό “Incredible Greece”, αλλά και τα μεγάλα διεθνή συνέδρια για την προώθηση 14 προορισμών.

fraport3fraport3
O κ. Σάββας Καραγιάννης, Επικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας, Fraport Greece

 

Μεταξύ άλλων, ο κος Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της  Fraport Greece, ανέφερε: «η ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων κατά το πρώτο 10μηνο του έτους αντανακλά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που εμπεριέχει και την αναβάθμιση των σχετικών με τον τουρισμό υποδομών όπως αυτών των αεροδρομίων. Παρ’ όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση δεδομένων των ποικίλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ευρύτερος τουριστικός κλάδος, γεγονός που επιτάσσει την συνεχή ενίσχυση  της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος βάσει των παγκόσμιων τάσεων, αλλά και των συνεργειών μεταξύ όλων εμάς που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της τουριστικής αλυσίδας της χώρας μας.».

FG Press Conference 21Nov23 Page 01FG Press Conference 21Nov23 Page 01FG Press Conference 21Nov23 Page 02FG Press Conference 21Nov23 Page 02

FG Press Conference 21Nov23 Page 03FG Press Conference 21Nov23 Page 03

FG Press Conference 21Nov23 Page 04FG Press Conference 21Nov23 Page 04

FG Press Conference 21Nov23 Page 05FG Press Conference 21Nov23 Page 05

FG Press Conference 21Nov23 Page 06FG Press Conference 21Nov23 Page 06

FG Press Conference 21Nov23 Page 07FG Press Conference 21Nov23 Page 07

FG Press Conference 21Nov23 Page 08FG Press Conference 21Nov23 Page 08

FG Press Conference 21Nov23 Page 09FG Press Conference 21Nov23 Page 09

FG Press Conference 21Nov23 Page 10FG Press Conference 21Nov23 Page 10

Σχετικά Tags

Fraport Greece

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *