1837276

Η επίσκεψη Λαβρόφ στα Σκόπια είναι ευκαιρία να μάθει η Ρωσία γιατί είναι καταδικασμένη


Για μια καλή ευκαιρία έκανε λόγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στα Σκόπια για την σύνοδο του ΟΑΣΕ, καθώς θα μπορέσει να ακούσει απευθείας από τους συμμετέχοντες γιατί η Ρωσία έχει καταδικαστεί και βρίσκεται απομονωμένη.

«Θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον Λαβρόφ να ακούσει απευθείας από τους συμμετέχοντες σε αυτήν τη συνάντηση γιατί η Ρωσία είναι καταδικασμένη και απομονωμένη, και στη συνέχεια να μπορέσει να επιστρέψει στο Κρεμλίνο και να πει στον άρχοντα του Κρεμλίνου ότι η ΕΕ και ο ΟΑΣΕ παραμένουν ενωμένοι στην καταδίκη της επιθετικής και παράνομης συμπεριφοράς της Ρωσίας. Θα είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο από αυτήν την άποψη», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ μετά τη συνάντηση που είχε απόψε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να φθάσει στα Σκόπια λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Στα Σκόπια βρέθηκε σήμερα για μερικές ώρες και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος το απόγευμα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι στους συμμετέχοντες στην υπουργική διάσκεψη. Αργά το βράδυ, ο Άντονι Μπλίνκεν αναχώρησε από τα Σκόπια.

Στην διάσκεψη αυτή στα Σκόπια θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών ή εκπρόσωποι τους των 57 χωρών μελών του ΟΑΣΕ.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη διάσκεψη από τον μόνιμο αντιπρόσωπο στον ΟΑΣΕ, τον πρέσβη Κωνσταντίνο Κόλλια.

Πηγή: ΑΜΠΕSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *