28

Η αντικειμενική δυσκολία για επίσκεψη ομάδας από το ΝΒΑ στην Αθήνα

28
Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε την απόπειρα να κλείσει φιλικό με ομάδα του ΝΒΑ (κατά προτίμηση τους Boston Celtics) για το φθινόπωρο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής του τμήματος μπάσκετ του “τριφυλλιού”, αλλά έπεσε σε… τοίχο.
Πέραν της στάσης που κράτησε η EuroLeague στο θέμα, το βασικότερο από τα προβλήματα που έμοιαζαν αδύνατο να ξεπεραστούν για το “τριφύλλι” ήταν αυτό του προγράμματος των ομάδων του ΝΒΑ. Με δεδομένη την πρόθεση της Λίγκας να περιορίσει την καταπόνηση και τη φθορά των παικτών στα training camps και τα φιλικά παιχνίδια, έχουν “κοπεί” οι φιλικοί αγώνες μακριά από τις ΗΠΑ -σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Μαζί έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των φιλικών αναμετρήσεων στις οποίες συμμετέχουν οι ομάδες από το ΝΒΑ, σε μια προσπάθεια να “απλώσει” η regular season στη διάρκεια της σεζόν με σκοπό να είναι πιο φρέσκοι οι παίκτες.

Γι αυτό άλλωστε δεν έχουμε δει κάποια από τις ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια. Κάτι που στο παρελθόν γινόταν με μεγαλύτερη συχνότητα και ευκολία.

Στην παρούσα φάση όμως, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το ΝΒΑ δεν έδειχνε διατεθειμένο να ανάψει το “πράσινο φως” για ένα υπερατλαντικό ταξίδι.

Δείτε περισσότερα για την γυναικεία πλευρά των σπορ.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *