ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ

Γιατί τα Κύθηρα υπερέχουν

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ

Γιατί τα Κύθηρα υπερέχουν

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τα Κύθηρα αυτό το καλοκαίρι;

Η Ελλάδα έχει δεκάδες νησιά με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον. Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των επισκεπτών στην Ελλάδα, παρατηρείται το φαινόμενο του κορεσμού σε αρκετά νησιά που έχουν μεγάλες τουριστικές υποδομές και δυνατό destination branding.

Την ίδια στιγμή, ένα σημαντικό ποσοστό επισκεπτών, προερχόμενο κυρίως από την Δυτική Ευρώπη και με υψηλό βιοτικό επίπεδο, αναζητά τους καινούργιους άγνωστους προορισμούς, που δεν έχουν υποστεί την αλλοτρίωση του μαζικού τουρισμού και διατηρούν ακόμη αναλλοίωτα τα φυσικά και πολιτισμικά τους στοιχεία.

Ποιοι επιλέγουν να κάνουν διακοπές στα Κύθηρα;

Τα Κύθηρα, νησί που έγινε ευρύτερα γνωστό στο τουριστικό κοινό στα τέλη της δεκαετίας του 90, αναπτύχθηκαν αργά με ήπιο τρόπο, χωρίς ραγδαίες αλλαγές στην ιδιομορφία τους και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας τους.

Στην τουριστική ανάπτυξη, το ζητούμενο είναι πρωτίστως η βιωσιμότητα και η αειφορία, αρχές που τα Κύθηρα υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι γεγονός ότι αυτή η ισορροπία ανάμεσα σε πολιτισμική – φυσική κληρονομιά και οικονομική ανάπτυξη επέτυχε να κερδίσει τον ποιοτικό επισκέπτη της Δυτικής Ευρώπης.

Σήμερα, ένα 5% του τουρισμού αφορά τους Ιταλούς ένα 3-4% αφορά τους Γάλλους κι άλλο τόσο τους Γερμανούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετοί επισκέπτες αυτών των εθνικοτήτων επιλέγουν να αγοράσουν σπίτι στα Κύθηρα και να διαμείνουν ακόμη και μόνιμα. Αν γνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους και μιλήσουμε μαζί τους θα μας πουν ποια ήταν αυτά τα στοιχεία που τους γοήτευσαν.

Γιατί αξίζει να επισκεφτείτε τα Κύθηρα;

Είναι προπαντός η αγνότητα του φυσικού τοπίου που δεν έχει δεχθεί σοβαρές παρεμβάσεις προς όφελος της οποιασδήποτε μορφής ανάπτυξης. Πολλοί δηλώνουν γοητευμένοι από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των χωριών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο σε επιλογές χωριό είναι ο Καραβάς, ίσως και το ιστορικότερο μετά την πρωτεύουσα των Κυθήρων. Οι ντόπιοι κερδίζουν αμέσως την εκτίμηση των νέων «κατοίκων» του νησιού καθώς εκδηλώνουν φιλόξενη συμπεριφορά και θετική διάθεση.

Τα ήθη και τα έθιμα του νησιού ενθουσιάζουν τόσο που δεν είναι λίγα τα παραδείγματα. Βλέπεις πλέον στο νησί Ολλανδούς χορευτές, Γερμανούς αγρότες, Ιταλούς κηπουρούς, πολλοί από αυτούς ενεργά μέλη σε συλλόγους και πολιτιστικές δραστηριότητες. Παράλληλα, η παρουσία Αλβανών εργατών του κλάδου της οικοδομής, με την ειδίκευση στο κτίσιμο της πέτρας διατηρεί και αναπαράγει τις αρχιτεκτονικές φόρμες των Κυθήρων.

Τα Κύθηρα, υπερέχουν σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης και ένα άλλο επίπεδο ήπιου τουρισμού. Είναι το νησί που δημιουργούνται οι συνθήκες για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, με αφοσίωση στην παράδοση και τον αυθεντικό τρόπο ζωής. Μπορείτε να τα επισκεφτείτε, αλλά είναι πολύ πιθανό να μείνετε για πάντα στο νησί και να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι!

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα Κύθηρα:

  • Παραλίες στα Κύθηρα
  • Σπήλαια στα Κύθηρα
  • Μνημεία στα Κύθηρα
  • Καφέ- μπαρ στα Κύθηρα
  • Ξενοδοχεία στα Κύθηρα
  • Δωμάτια στα Κύθηρα
  • Κάμπινγκ στα Κύθηρα
  • Μουσεία στα Κύθηρα
  • Χωριά στα Κύθηρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *