mallia 2

Γιατί η Μέγκαν Μαρκλ αγγίζει συνέχεια τα μαλλιά της

Μια ειδική σε θέματα γλώσσας του σώματος απαντά στο βασανιστικό ερώτημα

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους στις 27 Νοεμβρίου το 2017.

Το ζευγάρι δεν ενοχλήθηκε καθόλου από την προσοχή του κόσμου. Σε κάθε φωτογραφία και βίντεο, φαίνονταν απόλυτα ικανοποιημένοι. Είναι σαφές ότι είναι απόλυτα ερωτευμένοι και ενθουσιασμένοι για τον επερχόμενο γάμο τους.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πρόκειται να παντρευτούν τον Μάιο του 2018, μόλις ένα μήνα μετά την γέννηση του τρίτου παιδιού της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Οι περισσότεροι άρχισαν να προσέχουν τις κινήσεις του ζευγαριού, τα ρούχα της Μέγκαν και το δαχτυλίδι των αρραβώνων της. Μερικοί όμως παρατηρούσαν πιο «λεπτά» πράγματα.

Συγκεκριμένα, πρόσεχαν τη γλώσσα του σώματος του ζευγαριού. Ειδικοί εξήγησαν γιατί ο πρίγκιπας Χάρι βάζει το χέρι στην κοιλιά του και άλλοι άρχισαν να ψάχνουν τις συνήθειες της Μέγκαν. Και υπάρχει ένα πράγμα πάνω της που έχει τραβήξει την προσοχή: το γεγονός ότι είναι πάντα πιάνει τα μαλλιά της.

mallia

«Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αγγίζουν, να περιστρέφουν ή να “φτιάχνουν” τα μαλλιά τους όταν βρίσκονται σε αμήχανες κοινωνικές καταστάσεις, όπως όταν δεν είναι σίγουροι τι πρέπει να κάνουν ή τι να πουν», υποστηρίζει η Blanca Cobb ειδική σε θέματα γλώσσας του σώματος και συγγραφέας. Όπως ισχυρίζεται είναι ένα φυσικό μέσο να ηρεμήσουμε όταν νιώθουμε ανήσυχοι. «Αυτή η συμπεριφορά είναι η ενήλικη εκδοχή κινήσεων όπως να σφίξεις ένα αρκουδάκι ή να πιπίλας το δάχτυλό σου», συμπληρώνει.

Μήπως υπάρχει κάτι περισσότερο για αυτή τη συμπεριφορά ή είναι απλώς μια συνήθεια;

«Το πλαίσιο στο οποίο εκτελείται μια κίνηση είναι το κλειδί για να διακρίνεις μια συνήθεια από μια μη λεκτική», λέει η Cobb. «Για παράδειγμα, αν κάποιος αγγίζει συχνά τα μαλλιά του κατά τη διάρκεια ακόμα και καταστάσεων που δεν προκαλούν άγχος όπως το να μιλάει με ένα φίλο στο τηλέφωνο, να διαβάζει ένα βιβλίο, να βλέπει τηλεόραση, τότε μάλλον πρόκειται για μια ενστικτώδης συνήθεια. Αν όμως συνηθίζουν να το κάνουν όταν συμμετέχουν σε μια έντονη συζήτηση ή όταν αισθάνονται αμήχανα με κάποιον που βρίσκεται γύρω τους, τότε μάλλον δείχνει περισσότερα».

Γιατί λοιπόν σε πολλές φωτογραφίες η Μέγκαν Μαρκλ αγγίζει τα μαλλιά της; Όταν ξέρεις ότι εκατομμύρια κόσμος θα βλέπει αυτές τις φωτογραφίες και μέσα στα επόμενα χρόνια, τότε, ναι, είναι φυσιολογικό να είσαι περισσότερο νευρική απ’ ότι συνήθως. «Σε αυτή την περίπτωση, η κίνηση της Μέγκαν είναι ένας τρόπος να ανακουφιστεί», ισχυρίζεται η Cobb «Επιπλέον, το κεφάλι της είναι πάντα ελαφρώς γερμένο προς κάποια πλευρά. Μερικές φορές όταν αισθάνεσαι τόση πολλή προσοχή να πέφτει πάνω σου, μπορεί να χαμηλώσεις το πρόσωπό σου προς τα κάτω για να “προστατεύσεις” τον εαυτό σου».

Εκτός όμως από κίνηση που έχει στόχο να προσφέρει ηρεμία, μπορεί να είναι ένδειξη αυτοπεποίθησης καθώς βλέπουμε ότι είναι μια κίνηση που συνηθίζει να κάνει από παλιά στις φωτογραφίες.

«Οταν γέρνεις το κεφάλι εκθέτεις περισσότερο το λαιμό σου που, κατά βάση, είναι ένα πιο ευαίσθητο και ευάλωτο σημείο του σώματος. Επιπλέον, ο τρόπος που αγγίζει τα μαλλιά της μπορεί να είναι και σημάδι ότι “παίζει” με το φακό», εξηγεί η Cobb.

Σχετικά Tags

Μέγκαν Μαρκλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *