1210985

Επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2023- Ανάκαμψη το επόμενος έτος


Σε λίγο θα αποτελούν παρελθόν οι μέρες που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προχωρούσε σε αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεών του για την οικονομία. Αυτό δήλωσε στο CNBC την Τρίτη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ έχει υποβαθμίσει την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη τρεις φορές από τον Οκτώβριο του 2021.

«Δεν βλέπω υποβάθμιση τώρα, αλλά η ανάπτυξη το 2023 θα επιβραδυνθεί. Η πρόβλεψή μας είναι ότι θα υποχωρήσουμε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα εντός του 2022. Τα καλά νέα όμως είναι ότι αναμένουμε ότι η ανάπτυξη θα φτάσει στο κατώτερο σημείο φέτος και το 2024 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία θα δούμε επιτέλους την παγκόσμια οικονομία με ανοδικές τάσεις», δήλωσε η Γκεοργκίεβα.

Τα σχόλια της  Γκεοργκίεβα έρχονται μία ημέρα μετά τη δημοσίευση νέας έκθεσης από το ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία ο κατακερματισμός της οικονομίας θα μπορούσε να κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία από το 0,2% έως το 7% του παγκόσμιου ΑΕΠ- όσο δηλαδή η ετήσια εγχώρια παραγωγή σε Ιαπωνία και Γερμανία.
 
 naftemporiki.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *