Ένα επικό road trip στην… οροφή του κόσμου

Μια άγρια διαδρομή στην Κεντρική Ασία

Ο αυτοκινητόδρομος του Παμίρ εκτείνεται σε μήκος τουλάχιστον 1.200 χιλιομέτρων και διασχίζει το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν και θεωρείται ένας από τους πιο «άγριους» δρόμους στον κόσμο – και για τον ατρόμητο ταξιδιώτη, ένα από τα πιο επικά οδικά ταξίδια.

Ο δρόμος περνάει μέσα από τοπία άγριας ομορφιάς, διασχίζει χιονισμένα βουνά και περάσματα άνω των 4.000 μ. και όπως γράφει το BBC, κατοικείται περισσότερο από λεοπαρδάλεις χιονιού παρά από ανθρώπους.

Το Παμίρ, η μεγάλη οροσειρά στη κεντρική Ασία, εκτείνεται από το δυτικό Σινκιάνγκ του Τατζικιστάν μέχρι και το ανατολικό Αφγανιστάν και δυτικά της Κίνας. Η συνολική έκτασή του είναι 8.400 τ.χλμ. και ορίζεται βόρεια από τα Υπεραλάϊα Όρη, ανατολικά από την οροσειρά Σαρικόλ, νότια από τη λίμνη Ζορκούλ και τον ομώνυμο ποταμό Παμίρ στα σύνορα με το Αφγανιστάν και δυτικά από τμήμα της κοιλάδας Πιάντζ.

Η λεωφόρος Παμίρ, φτιάχτηκε αρχικά από τους Ρώσους στα μέσα του 1800, από τις βρετανικές και ρωσικές αυτοκρατορίες που αγωνίστηκαν για έλεγχο στην Κεντρική Ασία.

Στη δεκαετία του 1900, οι Σοβιετικοί βελτίωσαν περαιτέρω τη διαδρομή, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ως επί το πλείστον ένας τραχύς δρόμος.

Ένα επικό road trip στην… οροφή του κόσμου

Ένα επικό road trip στην… οροφή του κόσμου

Ένα επικό road trip στην… οροφή του κόσμου

Δείτε περισσότερα για ταξίδια και διακοπές.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι στο τηγάνισμα

Πε Ιαν 3 , 2019
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/ena-epiko-road-trip-stin-orofi-tou-kosmou/"></div>Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στο τηγάνισμα είναι το λάδι που πετάγεται. Υπάρχει τρόπος, όμως, να το αποφύγετε κάνοντας μια συγκεκριμένη διαδικασία. Πρόκειται για ένα απλό βήμα που πρέπει να κάνετε για να μην ξαναπιτσιλιστείτε με καυτό λάδι. Αφού κάψει το λάδι και πριν ρίξετε μέσα σε αυτό τις […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/ena-epiko-road-trip-stin-orofi-tou-kosmou/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι στο τηγάνισμα