633187

Εγκαίνια του νέου εργοστασίου επαγγελματικών ψυγείων του Ομίλου Frigoglass στη Ρουμανία


Nέο εργοστάσιο και νέα εταιρική ταυτότητα παρουσίασε η διοίκηση της Frigolgass στη Ρουμανία. Tο νέο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων (ICM) βρίσκεται στην Τιμισοάρα και όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Frigoglass, κ. Gagik Apkarian, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tetrad Capital Partners, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας, «η ανθεκτικότητα που επέδειξε η Frigoglass σε αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα που χαρακτηρίστηκε από μια αλληλουχία δυσκολιών και αντίξοων συνθηκών είχε ως αποτέλεσμα αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός.

Η κατασκευή αυτού του υπερ-σύγχρονου εργοστασίου σε χρόνο ρεκόρ είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς και αποτελεί την πιο ισχυρή απόδειξη της τεχνογνωσίας και της αφοσίωσης τόσο της διοικητικής ομάδας όσο και όλων των εργαζομένων». Το εργοστάσιο παραγωγής στην Τιμισοάρα έχει μακρά παράδοση, καθώς αποτελεί τον κύριο πυλώνα κατασκευής επαγγελματικών ψυγείων της Frigoglass για την Ευρώπη για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Όπως τονίζει η εταιρεία το νέο εργοστάσιο αποτελεί θεμέλιο λίθο για την εξυπηρέτηση της μελλοντικής στρατηγικής του Ομίλου, για την παραγωγή μίας μεγάλης γκάμας καινοτόμων και ενεργειακώς αποδοτικών προϊόντων που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των απαιτητικών στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των πελατών της Frigoglass. Στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει στην κάλυψη της ζήτησης στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη και μαζί με τις υπόλοιπες παραγωγικές εγκαταστάσεις του ομίλου, που εκτείνονται σε 3 ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική), ο Όμιλος Frigoglass θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τη βιομηχανία ποτών και αναψυκτικών ως στρατηγικό προμηθευτής σε παγκόσμια κλίμακα.

Αναφορικά με την πορεία της Frigoglass ο κ. Apkarian συμπλήρωσε λέγοντας πως «σήμερα, ο Όμιλος Frigoglass βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική και λειτουργική θέση, διαθέτοντας μία προϊοντική γκάμα καλύτερη από ποτέ. Παράλληλα, εξελίσσουμε την Frigoglass εστιάζοντας στη διάθεση κορυφαίας ποιότητας και ενεργειακής απόδοσης επαγγελματικών ψυγείων καθώς και στην παροχή ασυναγώνιστης εξυπηρέτησης για τις εγκατεστημένες μονάδες στην αγορά τόσο για υφιστάμενους όσο και για νέους πελάτες μας. Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να ενισχύουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών μας. Αυτή η νέα αρχή σηματοδοτείται και από τον ανανεωμένο μας λογότυπο και την νέα ολοκληρωμένη εταιρική ταυτότητα που είναι σύγχρονη, προσδίδει κύρος, και λαμβάνει υπόψιν την πλούσια κληρονομιά που διαθέτει η εταιρεία στην καινοτομία και στην πελατοκεντρική προσέγγιση».

Μετά από ενάμιση χρόνο επανασχεδιασμού, κατασκευαστικών εργασιών και προμήθειας νέου εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, το νέο εργοστάσιο τέθηκε σε λειτουργία νωρίτερα μέσα στο έτος. Καλύπτει μια έκταση περίπου 17.500 τ.μ. σε συνολική έκταση 44.000 τ.μ. που φιλοξενεί επίσης γραφεία, αποθήκες και άλλα βοηθητικά κτίρια. Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αυτοματοποιημένο ελασματουργείο (CNC κοπή και μορφοποίηση ελασμάτων χάλυβα), ηλεκτροστατικό βαφείο, αυτόματους σταθμούς μόνωσης με έγχυση αφρού πολυουρεθάνης και γραμμές τελικής συναρμολόγησης. Η διαδικασία παραγωγής έχει επανασχεδιαστεί προσφέροντας λειτουργική ευελιξία (agility), επιτρέποντας γρήγορες αλλαγές προϊόντων σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας με ελάχιστο οικονομικό αντίκτυπο. Το εργοστάσιο ακολουθεί επίσης τις αρχές Λιτής Παραγωγής (Lean Manufacturing), εστιάζοντας στην ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων υλικών και ανθρώπων, στην εξάλειψη οποιασδήποτε σπατάλης χρόνου και υλικών μέσω της συνεχούς βελτιστοποίησης όλων των διεργασιών και διαδικασιών. Ο κ. Lars Arnoldsen, Εμπορικός Διευθυντής ICM του Ομίλου Frigoglass, σημείωσε πως τα νέα επαγγελματικά ψυγεία της εταιρείας είναι ενεργειακής απόδοσης B, που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση ενέργειας κατ΄ ελάχιστον 40%. Από την πλευρά του ο κ. Έκτωρ Περγάμαλης, ICM Manufacturing Director του Ομίλου Frigoglass, σημείωσε ότι η κατασκευή αυτού του νέου εργοστασίου αποτελεί μια εντυπωσιακή ομαδική προσπάθεια. Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων, η διοίκηση της Frigoglass ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για την ακλόνητη αφοσίωσή τους και απένειμε βραβεία στους 19 υπαλλήλους που έχουν ολοκληρώσει 25 χρόνια υπηρεσίας στη Frigoglass Ρουμανίας.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *