864690

Δεν υπάρχει έρευνα της Κομισιόν εναντίον μου


Δεν υπάρχει καμία εντολή για έρευνα από την Κομισιόν εναντίον του για την υπόθεση του Qatargate, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τα όσα γράφτηκαν, κυρίως από ιταλική εφημερίδα, που είχε και αυτό τη σκοπιμότητά τους, έκρινε σκόπιμο να ερευνήσει κατά πόσο τα όσα είχαμε συμφωνήσει πριν από τρία χρόνια, όταν ζήτησα επίσημα την άδεια για να γίνω μέλος της τιμητικής επιτροπής αυτού του οργανισμού, ο οποίος είχε συγκεκριμένο σκοπό και έκανε τότε πάρα πολύ καλή δουλειά», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση.

Αυτόν τον οργανισμό είχε ιδρύσει ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

Όπως εξήγησε ο κ. Αβραμόπουλος, όταν του έγινε πρόταση να γίνει μέλος της τιμητικής επιτροπής αυτού του οργανισμού, έστειλε επιστολή στην Κομισιόν ζητώντας να μάθει εάν η οργάνωση είναι σωστή και εάν του επιτρέπει να γίνει μέλος της. «Η απάντηση της κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήρθε γραπτώς», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι την έχει, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είχαν σχέση με τις άλλες δραστηριότητες του Παντσέρι, «τι έκανε μακριά και πέρα».

«.Ολο αυτό το θέμα μας ήταν εντελώς ξένο. Γιατί αν είχαμε πάρει χαμπάρι τι έκανε, θα είχαμε φύγει από την πρώτη στιγμή», συνέχισε αναφέροντας ότι αργότερα, «στο χρόνο επάνω» (τον Φεβρουάριο του 2022) επειδή είδε ότι η οργάνωση είχε πέσει σε αδράνεια ζήτησε να σταματήσει η μισθοδοσία του, η οποία όπως είπε ήταν δηλωμένη και φορολογημένη στην Ελλάδα.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *