Μπόρις Τζόνσον: Σε στάδια η έξοδος από το lockdown


Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι η έξοδος της χώρας από το lockdown θα γίνει σταδιακά.

Σε δηλώσεις από εμβολιαστικό κέντρο στην Ουαλία ο κ. Τζόνσον είπε ότι ο «οδικός χάρτης» που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού «θα βασίζεται σταθερά σε μια προσεκτική και συνετή προσέγγιση», έτσι ώστε η έξοδος από το lockdown να είναι «μη αναστρέψιμη».

Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός Πρωθυπουργός, «θέλουμε να πηγαίνουμε προς μία κατεύθυνση από εδώ και στο εξής, βασιζόμενοι στην απίστευτη πρόοδο των εμβολιασμών».

Συμπλήρωσε ότι πιστεύει πως η έξοδος από το lockdown πρέπει να γίνει «σε στάδια».

Ο κ. Τζόνσον άφησε επίσης να εννοηθεί ότι το άνοιγμα της εστίασης θα είναι ένα από τα τελευταία βήματα που θα γίνουν λόγω του αυξημένου κινδύνου μετάδοσης του ιού.

Υποσχέθηκε, εν τέλει, ότι τη Δευτέρα θα πει όσα περισσότερα γίνεται για τα επόμενα βήματα, παρατηρώντας ότι συμφωνεί με τις συστάσεις επιστημόνων πως τα βήματα αυτά θα πρέπει να βασίζονται σε επιδημιολογικά δεδομένα και όχι σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *