«Μπλόκο» σε 100 Βρετανούς τουρίστες που δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για κορονοϊό – News.gr


Στις 22:00 κλείνουν στο εξής τα εστιατόρια

Οι αυστριακές αρχές αρνήθηκαν σε 100 τουρίστες από τη Βρετανία την είσοδο στη χώρα, καθώς δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί λόγω της έξαρσης της παραλλαγής «Όμικρον».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι ταξιδιώτες, φθάνοντας στο αεροδρόμιο του Ίνσμπρουκ, με τελικό προορισμό τα χιονοδρομικά κέντρα στο Τιρόλο, δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσουν αρνητικό μοριακό τεστ και πιστοποιητικό ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19. Οι περισσότεροι εξ αυτών επέστρεψαν με την ίδια πτήση στη Βρετανία, ενώ κάποιοι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Από το περασμένο Σάββατο έχουν αυστηροποιηθεί οι κανόνες εισόδου στην Αυστρία για όσους έρχονται από τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία (χώρες στις οποίες διαπιστώνεται έξαρση της «Όμικρον»), οι οποίοι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ και πιστοποιητικό για τον ενισχυτικό εμβολιασμό τους, διαφορετικά υποχρεούνται να μείνουν σε καραντίνα.

Στην Αυστρία τα κρούσματα που αφορούν τη νέα παραλλαγή είναι σήμερα τριπλάσια σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά σημειώνεται κάμψη στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, από σήμερα οι επιχειρήσεις εστίασης – συμπεριλαμβανομένων και των μπαρ στα ξενοδοχεία – σε όλη τη χώρα θα πρέπει να κλείνουν στις 22:00. Μέχρι και χθες η λειτουργία της εστίασης επιτρεπόταν έως τις 23:00, ενώ, εφόσον η κατάσταση το επιτρέπει, αναμένεται κάποια χαλάρωση των μέτρων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Νωρίτερα σήμερα πάντως σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες, όταν εργαζόμενος στο εστιατόριο «Kitzloch» του Ισγκλ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο Τιρόλο, ο εργαζόμενος ήταν στον τόπο εργασίας του έως και τις 24 Δεκεμβρίου και για αυτό οι αρμόδιες αρχές του κρατιδίου απευθύνουν έκκληση σε όσους επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο εστιατόριο να υποβληθούν σε προληπτικό διαγνωστικό τεστ PCR και να συμπεριφέρονται με ιδιαίτερη προσοχή σε ό,τι αφορά τα μέτρα υγιεινής και προστασίας τις προσεχείς δύο εβδομάδες. Η υπόθεση ξύπνησε στους Αυστριακούς μνήμες από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν το Ισγκλ μετατράπηκε σε «εστία μόλυνσης» χιλιάδων ταξιδιωτών που μετέφεραν κατόπιν τον κορονοϊό σε όλη την Ευρώπη.

Σχετικά Tags

κορονοϊός Αυστρία Βρετανοί τουρίστες

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *