«Bike Friendly» προορισμός η Αρναία!

Προωθείται συστηματικά σε ειδικά ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία από «Τις Πόλεις του Μεγαλέξανδρου»

Σε διαδικασία απόκτησης σήματος πιστοποίησης υπηρεσιών, δομών και υποδομών για την εξυπηρέτηση του ποδηλατικού τουρισμού (bike friendly) βρίσκονται οι περιοχές της Αρναίας και του Παλαιοχωρίου, μετά τη δημιουργία και χαρτογράφηση των ποδηλατικών διαδρομών «του Αλέξη Ζορμπά» και του «Ελάτου», οι οποίες συνδέουν τις πλαγιές του Χολομώντα με το Αριστοτελικό Όρος.

Αυτό σημαίνει ότι τα καταλύματα που (καταρχάς) θα πιστοποιηθούν πληρούν εννέα (9) κριτήρια ποιότητας, τα οποία αποτελούν τη βάση εξοικείωσης δυνητικών ποδηλατών με τον προορισμό – είτε αυτοί τον επισκεφθούν με δικό τους ποδήλατο, είτε το ενοικιάσουν από τοπικές επιχειρήσεις.

Οι περιοχές της Αρναίας – Παλαιοχωρίου, φυσικά χωροθετημένες στους πράσινους πρόποδες των προστατευμένων από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 ορεινών όγκων, ενδείκνυνται για ποδηλασία, η οποία αποτελεί ήπιας μορφής ανθρώπινη δραστηριότητα, που αναπτύσσεται σε περιβαλλοντικά κατάλληλους προορισμούς περιηγήσεων και αποδράσεων.

«Bike Friendly» προορισμός η Αρναία!

Η παρέμβαση αποτελεί το δεύτερο στάδιο της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρναίας, ο οποίος καταρχάς συντήρησε, σηματοδότησε και χαρτογράφησε τις προαναφερόμενες διαδρομές, παραδίδοντας προς προώθηση στον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού ένα εξαιρετικό εναλλακτικό τουριστικό προϊόν – πολλά υποσχόμενο για την παράλληλη ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Ποδηλατικές διοργανώσεις και προσέλκυση ειδικών ομάδων επισκεπτών αποτελούν τους στόχους των ντόπιων επαγγελματιών, οι οποίοι συ-στρατεύονται στις ομαδικές αναπτυξιακές προσπάθειες, λειτουργώντας μόνο με επαγγελματικούς όρους, συνθέτοντας brands και ακολουθώντας ροές στρατηγικών σχεδιασμών, οι οποίοι μέχρι σήμερα λειτούργησαν άκρως αποτελεσματικά ως προς την τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Χαλκιδικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποδηλατικό πρόγραμμα της Ανατολικής Χαλκιδικής «από το Χολομώντα μέχρι το Αριστοτελικό Όρος και τον Άθωνα», το οποίο θα συνδεθεί άμεσα με το αντίστοιχο πρόγραμμα του Παγγαίου Όρους, προωθείται συστηματικά σε ειδικά ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία από «Τις Πόλεις του Μεγαλέξανδρου», έτσι ώστε ως δομημένο προϊόν να αποτελέσει λόγο και τρόπο δικτύωσης της περιοχής με ομοειδείς περιοχές ανά τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο σήμα (bike friendly) λειτουργεί από 2016 σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και έχει ήδη πιστοποιήσει πάνω από 50 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα για ταξίδια και διακοπές.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Η κίνηση ματ στη λιπαρότητα, τα μαύρα στίγματα και τους φραγμένους πόρους

Δε Φεβ 11 , 2019
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/bike-friendly-proorismos-i-arnea/"></div>Αυτό το προϊόν της YOUTH LAB. θα σας κάνει να ξεχάσετε τα primers και τα blotting papers προκειμένου να ελέγξετε τη γυαλάδα στο πρόσωπο σας. Νέα λεπτόρρευστη σύνθεση σε πρακτική compact συσκευασία που φρεσκάρει και ανανεώνει την επιδερμίδα, ελέγχοντας τη λιπαρότητα και δίνοντας ματ τελείωμα που διαρκεί για πολλές ώρες […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/bike-friendly-proorismos-i-arnea/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Η κίνηση ματ στη λιπαρότητα, τα μαύρα στίγματα και τους φραγμένους πόρους