hoiefi 1

Αντιμετωπίστε τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες ανώδυνα και αποτελεσματικά

Η μέρα που η γκαρνταρόμπα μας θα αλλάξει με πιο ανάλαφρα, καλοκαιρινά ρούχα πλησιάζει. Την εποχή αυτή, σε πολλούς ανθρώπους, υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με την εμφάνιση των ποδιών τους, τα οποία πρόκειται να εκτεθούν σε κοινή θέα.

Ένα από τα αισθητικά προβλήματα των κάτω άκρων είναι οι λεπτές, αντιαισθητικές φλέβες, που διαγράφονται στα πόδια, σε άλλοτε άλλη έκταση, γνωστές με το όρο ευρυαγγείες. Η εμφάνιση των ευρυαγγειών οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, βασικά, όμως, κληρονομούνται. Ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ιδιαίτερα των γυναικών.

Δεν αποτελούν κίνδυνο για την σωματική μας υγεία, αλλά εύκολα μπορούν να πληγώσουν την αυτοεκτίμησή μας και να προσβάλουν την ψυχική μας ηρεμία, μιας και μπορούν να περιορίσουν σημαντικά τις ενδυματολογικές μας επιλογές τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

ΠΟΔΙΑ

Η θεραπεία των ευρυαγγειών απαιτεί σωστή και λεπτομερή χαρτογράφηση του δικτύου των φλεβών στο οποίο συμμετέχουν, κάτι το οποίο γίνεται με την βοήθεια ειδικού φωτισμού. Ο φωτισμός αυτός μπορεί να αναδείξει όχι μόνο τις ευρυαγγείες που φαίνονται έντονα, αλλά και άλλες που δεν είναι πολύ ορατές. Οι λιγότερο ορατές ευρυαγγείες, που αναδεικνύονται μόνο με τον ειδικό φωτισμό, αποτελούν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του δικτύου, ο οποίος, αν δεν «σπάσει», το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό.

Βασική θεραπεία των ευρυαγγειών αποτελεί η σκληροθεραπεία, η έγχυση, δηλαδή, ειδικού φαρμάκου, με πολύ λεπτές βελόνες, που τις καταστρέφει οριστικά. Μεγάλη σημασία έχει ο σχεδιασμός των συνεδριών, αφού η σειρά αντιμετώπισης των ευρυαγγειών καθορίζει και το τελικό αποτέλεσμα. Το δερματικό λέιζερ και οι ραδιοσυχνότητες έχουν θέση στην θεραπεία μόνο των πολύ μικρών ευρυαγγειών και μόνο όταν κλείσουν οι πιο μεγάλες ευρυαγγείες που τις τροφοδοτούν.

Γενικά, καμία συσκευή λέιζερ δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα έμπειρο χέρι που μπορεί να πραγματοποιήσει σκληροθεραπεία ακόμα και σε πολύ μικρές ευρυαγγείες.

Ένα δεύτερο πρόβλημα που μπορεί να μας απασχολήσει είναι αυτό των κιρσών των κάτω άκρων. Οι κιρσοί αποτελούν διογκωμένες φλέβες στο δέρμα, οι οποίοι, ανάλογα με την έκτασή τους μπορούν να παραμορφώσουν από ελάχιστα έως και πάρα πολύ την εικόνα των ποδιών μας. Οι κιρσοί, σε αντίθεση με τις ευρυαγγείες, δεν αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα. Πολλές φορές μπορεί να είναι αιτία σημαντικών ενοχλημάτων στα πόδια όπως πόνος, βάρος, κάψιμο, φαγούρα, πρήξιμο, δερματολογικές βλάβες ή και ανοιχτές πληγές.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των κιρσών σήμερα, είναι το ενδοαυλικό λέιζερ, όταν αυτό, φυσικά, εκτελείται από έμπειρα χέρια. Πραγματοποιείται ανώδυνα, με τοπική αναισθησία, χωρίς τομές, χωρίς ανάγκη παραμονής στο νοσοκομείο, με άμεση κινητοποίηση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο, αφού αποφεύγονται σημαντικές κακώσεις του δέρματος.

Δείτε τη συνέντευξη του αγγειοχειρουργού Νίκου Τσεκούρα στην εκπομπή Dot στο SKAI να εξηγεί την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών και των κιρσών για όμορφα και υγιή πόδια.

Το ενδοαυλικό λέιζερ, πέρα από την σωστή εκτέλεσή του, απαιτεί λεπτομερή σχεδιασμό, ο οποίος γίνεται με την βοήθεια των υπερήχων. Είναι σημαντικό, ο αγγειοχειρουργός να είναι εκπαιδευμένος στην αναγνώριση της φλεβικής ανατομίας, με την χρήση των υπερήχων, ώστε να μπορεί να επέμβει με ακρίβεια στις κατάλληλες περιοχές που ορίζονται ως «πηγές» των κιρσών. Η παθολογική ανατομία, που είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση των κιρσών, είναι σε κάθε άρρωστο διαφορετική. Έτσι, όλες οι θεραπευτικές ενέργειες του ενδοαυλικού λέιζερ θα πρέπει να προσαρμόζονται, στοχευμένα και με ακρίβεια, στην συγκεκριμένη ανατομία που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά.

Δείτε εδώ ενδιαφέροντα περιστατικά από τον Αγγειοχειρουργό Νικόλαο Τσεκούρα

Η σωστή εφαρμογή του λέιζερ έχει τα καλύτερα αποτελέσματα και την μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Επιπλέον, είναι η μοναδική ενδοαυλική μέθοδος με αποδεδειγμένα εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμη και σε μεγάλου μεγέθους φλέβες, κάτι το οποίο άλλες ενδοαυλικές τεχνικές, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν έχει φανεί ότι μπορούν να επιτύχουν.

Δείτε εδώ τι λένε οι ασθενείς για τον Αγγειοχειρουργό Νικόλαο Τσεκούρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *